Politikk

Vepsen om ekstremisme

Den tidligere AKP-eren Tor Bach, som varmt har forsvart politisk vold skriftelig, innehar frekkhetens nådegave. Før jul avdekket rights.no at shariaforkjemperen Haitham al-Haddad fikk holde foredrag på Høyskolen i Oslo, som ble en nasjonal mediesak. Saken har også blitt plukket opp internasjonalt, som har utløst automatisk kobling tilbake til rights.no. Derfor er HRS ekstremister, må vite.

Jeg skal ta høyde for at Vepsen og Tor Bach ikke skjønner det automatiske systemet, der alt som skrives i nettmedia om HRS, lenkes opp til nettsiden vår (se HRS i media, høyre spalte på siden vår). Her kan det komme artikler som også ikke har noe med oss å gjøre, som denne, som er lagt automatisk på siden vår ser jeg nå, antakelig på grunn av at det i tittelen heter ”5 hrs”.

Systemet legger altså ut både fordelaktige og ufordelaktige nettartikler om oss, i tillegg til artikler som er koblet feil til oss. Fra tid til annen tar vi en opprydding og sletter feilkoblinger. Nå har det altså vært juleferie, og vi har tatt fri. Det har ikke Vepsen? At en som kaller seg The Observer har oversatt artikkelen jeg skrev om al-Haddad 17.desember  til engelsk, og publisert den hos Gates of Vienna – uten vårt vitende – får Vepsen til å fremstille det som om det er vi som aktivt har linket til Gates of Vienna, et nettsted vi ikke forholder oss til da vi opplever dette som et klassisk counterjihad-nettsted.

At dette må kalles uetterrettelig fremferd av Vespen er knapt å ta hardt i, og for å si det slik: for et skup av en ”avsløring”:

Linket til ekstremister

Den islamfiendtlige organisasjonen Human Rights Service linket til ekstremistside som publiserte materiale fra HRS. Under overskriften «HRS i media» linker nå den islamfiendtlige organisasjonen til nettstedet Gates of Vienna.

Dette er ett av de mest sentrale nettstedene i den høyreekstreme såkalte kontrajihadistbevegelsen, hvor også den norske bloggeren Peder Jensen (Fjordmann) har publisert sine artikler hvor han oppfordrer til bevæpning og til å kvitte seg med dem som har ansvaret for multikulturalismen. Klikker man på den aktuelle linken med overskriften «Norway Welcomes a Renowned Salafist Lecturer» kommer man til en oversatt artikkel som er forfattet av HRS sin informasjonsleder, Hege Storhaug. Artikkelen handler om en ekstrem imam som var invitert til Norge. Denne personen har også fått omtale her i Vepsen. Gates of Vienna linker på sin side høflig til HRS.

Redaktør for nettstedet Gates of Vienna er Edward S. May, som benytter seg av dekknavn som Baron Bodissey og Ed May. May har vært sentral i å organisere flere internasjonale stevner for islamfiendtlige ekstremister. May og Gates of Vienna mener Europa står foran en borgerkrig mot muslimer. Et stort antall av tekstene på nettstedet vier seg til konspirasjonsteorier om muslimer og fører en retorikk som ligner på den man finner i kompendiet til terrordømte Anders Behring Breivik. Breivik siterer da også nettstedet åtte forskjellige ganger i kompendiet, i tillegg til å gjengi mange av de essayene hans læremester, Fjordman har publisert der.

Det hører med til historien at etter vår avdekking av al-Haddad og hans desemberbesøk i Oslo, stjal Vepsen saken hos oss, og laget et oppslag med samme lenker som i min artikkel, men der de ikke viste hvor de hadde hentet informasjonen fra. Da vet altså leseren at Vepsen hentet materialet hos ”ekstreme” HRS.

Litt av en ekstremt pinlig start på 2013?