Vold og overgrep

Omfattende tiltale

I morgen starter saken mot de seks mennene som er tiltalt for den dødelige gruppevoldtekten av den 23-årige kvinnen på en buss i New Delhi i desember. Tiltalen avdekker nye grusomme detaljer.

Ifølge den omfattende tiltalen skal de seks mennene, den yngste skal visstnok være bare 17 år og var han som tilbød den 23-årige kvinnen og hennes kjæreste skyss med bussen, forsøkt å kjøre over kvinnen etter den dødelige mishandlingen. 

Kjæresten, som i likhet med kvinnen ble avkledd og kastet av bussen, fikk imidlertid dratt kvinnen vekk i siste liten da de prøvde å rygge over henne med bussen.  

Tiltalen avslører også at den 23-årige medisinstudenten bet mennene i et forsøk på å forsvare seg. Tre av de seks mennene skal ha blitt bitt, noe som vil bli sentralt i rettssaken. Bitemerkene vil sammen med blod, sæd og hår, samt kjærestens vitneutsagn, utgjøre de viktigste bevisene i saken.  

Fem av mennene vil allerede bli tiltalt i morgen. Den sjette mannen, den angivelige 17-åringen, blir visstnok fremstilt for en ungdomsdomstol, mens det samtidig foretas undersøkelser for med sikkerhet å fastslå mannens alder. Det er forventet rask dom i saken, noe som er svært uvanlig for denne form for saker i India. 

Hvert år finner det sted et utall av voldtekter i Indias hovedstad New Delhi, og byen har således fått merkelapp som ”voldtektsbyen”. Men, imot alle odds, har nettopp denne gruppevoldtekten vakt et voldsomt engasjement og det er reist en hissig debatt om de mange seksualforbrytelser mot indiske jenter og kvinner. 

Ifølge danske Ritzau sier den indiske innenriksminister, Sushilkumar Shinde, at de mistenkte risikerer dødsstraff hvis de blir kjent skyldige. Kvinnens foreldre har da også krevd at de skyldige henges. Shinde legger til at bevisene mot de mistenkte er meget sterke. 

Den 23-årige kvinnen døde på et sykehus i Singapore etter å ha kjempet for livet i over to uker. Hun var svært alvorlig skadd og måtte blant annet få fjernet tarmene. Men etter tre store operasjoner klarte ikke hjertet mer, og hun fikk et alvorlig hjertestopp. Hun døde 29.desember.