Integrering og integreringspolitikk

Helst ved kjøkkenbenken

Å diskutere hijab på soldater, dommere og politi blir som å diskutere pavens skjegg, så lenge det er detaljstyrende religiøs hjernevask, kvinneundertrykking og anti-integreringsarbeid som er rådende i norske rett-troende, muslimske miljøer.

På Facebook er det mange norske, lukkede muslimske grupper. Den store gruppa til IslamNet er imidlertid fremdeles åpen for innsyn, og for en stund siden så jeg ei ung jente skrive at hun alltid hadde hatt lyst til å bli pilot. Hun spurte om hun hadde lov til det – ifølge islam?

Svaret var at det hadde hun ikke. Det lot seg ikke gjøre, siden jenter ikke har lov til å reise noe sted uten anstand, en mahram.

Jeg har tidligere sett IslamNet fortelle unge muslimske jenter dette, blant annet ble en gruppe svenske «søstre» forhindret fra å komme til Oslo på «Fredskonferansen» De hadde nemlig ikke lov til å reise med én mahram på deling og klarte ikke å skaffe seg én hver…

Jenta som ville bli pilot ble henvist til en annen Facebookgruppe med tittel «Muslimer ut i arbeid».

– Det høres ut som et positivt tiltak, tenkte jeg, og gikk inn på siden. Denne gruppa var også lukket, men jeg fant noen kjente navn blant medlemmene. Shoaib Sultan og Linda Alzaghari var et par av dem.

Jeg må innrømme at selv om jeg har få illusjoner igjen å miste når det gjelder tiltak fra dette holdet, ble jeg overrasket da jeg leste gruppas målsetning. I mitt enfold trodde jeg nemlig først at dette var et flott integreringstiltak, inntil jeg leste:  

 «Der er mange yrker som strider med islamske prinsipper. Denne plattformen er ment for å hjelpe muslimer komme ut i arbeid ved følgende tiltak:

1. Tilby retningslinjer for hva slags yrker som er tillatt ifølge islam, det kan leses her. Finner man ikke svaret i denne linken er det en god oversikt med lovlige og ulovlige yrker som kan leses her»

Jeg anbefaler alle å gå inn på disse sidene. Den sistnevnte, islamweb.net, som gruppa henviser til, forteller at det er forbudt for kvinner å reise uten anstand, at en kvinne ikke skal gå ut av huset uten mannens tillatelse og at hun i prinsippet skal forbli i hjemmet. Hvis hun absolutt må arbeide, har hun ikke lov å omgås menn.

Det er utallige, detaljstyrende restriksjoner, påbud og forbud i Allahs lover. (Det er for eksempel forbudt for muslimske barn å leke med ambulanselekebil – for den har kors på seg.)

Vi har tidligere nevnt at det må være svært vanskelig og tidkrevende å være rett-troende muslim, og etter å ha sett nærmere på disse sidene, er jeg overbevist om – uansett hvor mange utvalg og komiteer som blir oppnevnt og sysselsettingstiltak som blir iverksatt – at sider som dette gjør det svært vanskelig, om ikke umulig for muslimer å bli en integrert del av et norsk, sekulært demokrati.

Og muslimer som Shoaib Sultan og Linda Alzaghari har mye å svare for når de henviser muslimer til nettsteder som dette.