Politikk

-Vår egen skyld

En høytstående araber tar et oppsiktsvekkende oppgjør med årsakene til elendigheten i den arabiske verden. Den virkelige fienden til arabiske land er ikke Israel, men de arabiske landene selv. Drap, nød, sult og ødeleggelser står araberne for, skriver han, som mener at araberne må anerkjenne Israel som en suveren stat, Israel som han understreker ikke er arabernes fiende.

Artikkelen til Abdulateef Al-Mulhim, pensjonert kommandør i den saudiarabiske marinen, har vakt internasjonal oppsikt.

Her er en smakebit om den reelle fienden til araberne, som kommer fra innsiden:

Den arabiske verdens fjender kommer indefra

Den arabiske verden har spildt hundredvis af milliarder af dollars og mistede titusinder af uskyldige liv i kampe imod Israel, som de fandt var deres svorne fjende, en fjende, hvis eksistens de aldrig har anerkendt.

Den arabiske verden har mange fjender og Israel skulle have været nederst på listen. De virkelige fjender af den arabiske verden er korruption, mangel på god uddannelse, mangel på god sundhedspleje, manglende frihed, mangel på respekt for menneskeliv.

Endelig har den arabiske verden haft mange diktatorer, som brugte den arabisk-israelske konflikt til at undertrykke deres eget folk.

Disse diktatorers grusomheder mod deres eget folk er langt værre end alle de arabisk-israelske krige i fuld skala. I fortiden, har vi talt om, hvorfor nogle israelske soldater angreb og mishandlede palæstinensere. Vi så også israelske fly og kampvogne angribe forskellige arabiske lande. Men, disse angreb svarer til de nuværende grusomheder begået af nogle arabiske stater mod deres eget folk.

I Syrien er grusomhederne hinsides nogens fantasi?

Og er det ikke irakerne, som ødelægger deres eget land?

Var det ikke Tunesiens diktator, som var i stand til at stjæle 13 milliarder dollars fra de fattige tunesere?

Og hvordan kan et barn sulte i Yemen, når deres land har den mest frugtbare jord i verden?

Hvorfor skulle irakiske hjerner forlade Irak, et land, som tjener 110 milliarder dollars fra olieeksporten?

Hvorfor undlader den libanesiske regering at regere et af de mindste lande i verden? Og hvad gør at de arabiske stater begynder at synke ned i kaos?

Les hele artikkelen hos Den korte avis, som har fått eksklusiv tillatelse til å publisere hele artikkelen.