Integrering og integreringspolitikk

Hva foregår i Sverige?

Innvandringens dramatiske konsekvenser for Sverige er et ikke-tema for pressen i landet. Også mange dansker og nordmenn vet ikke hva som foregår i ”folkhemmet”. Eksempelvis anmeldes det 500 voldtekter årlig i Danmark, mens antallet er på 6 500 i Sverige (2011-tall). I snitt begås det tre overfallsvoldtekter om dagen. I Danmark anmeldes det 17 000 voldstilfeller i året, mens i Sverige er antallet på om lag 110 000.

Hvilken tragedie som utspiller seg i Sverige, er et ikke-tema for svenske aviser som Expressen, Aftonbladet og Dagens Nyheter. Slik blir det stort sett et ikke-tema for norske og danske medier også, som denne artikkelen rights.no var alene om å publisere ganske nylig: barn ned i 12-årsalderen som voldtok ei 14 år gammel jente på en lekeplass i Rosengård.

Et ferskt medieunntak er danske TV2, som i forrige uke kjørte flere innslag om de skakkjørte forholdene.

Sveriges befolkning har økt med en halv million innbyggere i perioden 2004 – 2011. 450 000 av denne økningen stod ikke-vestlig innvandring for, skriver Den korte avis

Der optages i svenske aviser så godt som aldrig læserbreve, der er kritiske over for masseindvandringen til Sverige. Og der er vitterlig tale om masseindvandring.

Fra 2004 til 2011 steg befolkningen i Sverige med 500.000 mennesker til 9,5 millioner. De ca. 450.000 af disse kom fra den ikke-vestlige verden. Blev Politiken og Information udgivet i ucensureret udgave i Sverige, ville de to aviser med korte mellemrum pådrage sig voldsom kritik for at puste til främlingsfientligheten.

Vold og voldtægt

Sverige har, som det også nævnes i det fjerde af Lorrys indslag, kriminalitetsproblemer, der vil noget. Det er ganske modigt, at Lorry udtrykkeligt nævner, at indvandrere er overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne. Det kan man nemlig ikke se nogen steder, da tallene for indvandrere og efterkommeres kriminalitet ikke offentliggøres.

Hvad man kan se, er nogle uhyggelige forskelle mellem Danmark og Sverige i de totale tal, også selv om man skal huske på, at der kan være definitionsforskelle. I Sverige tæller forskellige grove seksuelle krænkelser som voldtægt også, skønt der ikke er tale om fuldbyrdet samleje.

Alligevel rystes man, når man ved, at der i Danmark anmeldes i omegnen af 500 voldtægter om året, mens tallet i Sverige sidste år lå på godt 6.500. Mørketallet, mener svenske eksperter på området, er på mellem fem og ti gange det tal. Alene overfaldsvoldtægterne tegner sig for mere end 1.000 om året, nemlig i snit tre om dagen.

I Danmark anmeldes der omkring 17.000 tilfælde af vold. I Sverige ligger tallet i disse år på ca. 110.000. Der er noget, der er gået helt galt hinsidan.

Sverigdemokraterne

Ved det seneste valg til den svenske Riksdag løftedes en flig af et system, der fejler fælt, når det gælder om at tilgodese alle synspunkter, der kommer til udtryk på demokratisk vis.

Sverigedemokraterne blev nægtet adgang til den afsluttende partilederdebat på trods af, at meningsmålinger viste, at de befandt sig på den pæne side af de fire procent, der er spærregrænsen i Sverige. Sverigedemokraterne havde mere end vanskeligt ved at få optaget annoncer i dagspressen, uhørt herhjemme.

Hertil skal lægges en mangelfuld afstemningsmetode, hvor vælgerne selv skal medbringe eller selv skal tage stemmeseddelen for netop det parti, vælgeren ønsker at støtte. Mest uhyggeligt blev det, da siddende statsminister Fredrik Reinfeldt efter flere politisk motiverede angreb på Sverigedemokraternes valgmøder (efter en formel afstandtagen til vold) ikke mente, at Sverigedemokrater burde være ”förvånad” (forbavsede), hvis der blev begået vold imod dem selv eller deres arrangementer.

Det er på høje tid, at dansk presse får øjnene op for, hvad Sverige har udviklet sig til. Tak til TV2 Lorry.