Islam

Khaders hevn

Folketingsmedlem Naser Khader er født muslim, men er blitt en tviler, noe han også har gitt offentlig uttrykk for i Danmark. Det har fått noen muslimer til å slenge kraftig med leppa til Khader på hans Facebook-side. Khader hevner seg ved å henge ut mobben.

Rita Karlsen, HRS

Det konservative folketingsmedlemmet Naser Khader er grundig lei av hatefulle unge muslimer som vil ”svine han til”, som det så treffende heter på dansk, når han bruker sin ytringsfrihet i debatten om islam, skriver B.T, melder Ekstrabladet.

Siden Khader holdt en tale i den protestantiske Mårum Kirke, hvor han uttrykte sin tvil om sin tro, har han opplevd en bølge av hatefulle meldinger på e-post og via Facebook.

Men nå har Khader fått nok av feigingene, og han har derfor valgt å offentliggjøre to av innleggene. Det ene lyder som følgende:

‘Naser Khader din fucking møghund! Du elsker dansker! Hader muslimer! Din fucking bums. Fuck din fremtid, din nar! Din hund, dit svin!’

Med Khaders offentliggjøring fulgte et foto av den kanskje ikke helt veltalende kritikeren.

Khader bemerker da også til innlegget:

– Her er endnu en meget ‘tolerant’ ung muslim. I får ham med foto. Og hvor er jeg dog glad for, at vi nu har skærpet udvisningsreglerne, som primært rammer sådan nogen ham.

Men ikke alle av Khaders 5.000 tilhengere på Facebook syntes Khaders strategi er helt heldig. Han er blitt oppfordret til å fjerne fotoet – men den gang ei:

– Nej, det synes jeg ikke, er rimeligt. Hvis det er det, de folk mener, så må de også stå ved det, og jeg er godt træt af de tilsvininger, siger en vred Khader til B.T.

Khader viser til at han ikke er den eneste som blir utsatt for slik sjikanering:

– Det er ikke kun mig, der oplever den slags ubehagelige ting, men en masse andre muslimer, der tillader sig at tvivle på deres tro, som jeg også tillader mig. Og der er ikke nogen, der skal bestemme over mine tanker, og hvad jeg tillader mig at tvivle eller tro på, siger Naser Khader.

Han mener denne form for sjikane er skadelig for demokratiet og debatten i Danmark:

– Den betyder, at der er mange muslimer, der ikke tør stille sig op og deltage i den offentlige debat med deres tvivl og deres spørgsmål. Det er desværre sådan, at hvis man kritiserer islam, Gud eller Muhammed, så er der nogle muslimer, der tror, at det er en personlig kritik af dem. Det er noget vrøvl, mener Khader.

Men de to som er sitert for hatefulle innlegg mot Khader har derimot ikke vært like snakkesalig overfor avisen, som ikke har greid å få noen kommentar fra dem.