Terrorisme og ekstremisme

Ekstremister går etter politikere

En radikal islamistisk hjemmeside oppfordrer til angrep på medlemmer av det britiske parlamentet. Dette skjer dagen etter at Roshonara Choudhry (21) fikk livstid etter mordforsøket på den tidligere Labour-ministeren Stephen Timms.

Rita Karlsen, HRS

En ekstremistisk hjemmeside har offentliggjort kontaktopplysninger over alle medlemmene av det britiske parlamentet som stemte for krigen i Irak, melder Kristeligt Dagblad. Dette skjer dagen etter at den 21-årige Roshonara Choudhry ble dømt til fengsel i livstid for et mordforsøk på den tidligere Labour-ministeren Stephen Timms.

På hjemmesiden revolutionmuslim.com blir det oppfordret til å ”løfte jihads kniv” over dem som stemte for krigen. Og det var akkurat det Roshonara Choudhry gjorde: Under et rutinemessig møte i Timms valgkrets ventet hun tålmodig til det ble hennes tur. Hun strakte frem den ene hånden for å hilse, mens hun hadde en kniv i den andre. Hun stakk Timms gjentatte ganger i maven før hun ble overmannet.

Nå hyller revolutionmuslim.com henne. Ifølge Kristeligt Dagblad heter det på hjemmesiden:

«Vi beder Allah om, at hun må være tryg og sikker, om at fremskynde hendes løsladelse og om at belønne hende som en heltinde. Vi beder Allah om, at hendes handlinger må inspirere muslimer til at løfte jihads kniv mod dem, der stemte for de talløse voldtægter, mord, plyndringer og tortur mod muslimske civile, som er en direkte konsekvens af deres stemmer.”

Nettstedet, som skal være plassert i USA, hevder de følger USAs regler om religiøs ytringsfrihet og at de ikke oppfordrer til terror. Men denne informasjonen mangler troverdighet når det sammen med informasjonen om hvor og når de britiske parlamentsmedlemmene kan treffes, finnes en lenke til et supermarked som selger skarpe kjøkkenkniver.En talsmann for det britiske politiets antiterrorenhet innrømmer overfor til The Times at de er oppmerksomme på hjemmesiden, at innenriksdepartementet vil drøfte innholdet med sine amerikanske kollegaer.

Lederen for den tverrparlamentariske gruppen for nasjonal sikkerhet i parlamentet mener at det er grunnlag for å rettsforfølge personene bak nettstedet.

– Oppfordring til drap er helt klart kriminelt. Det er ulovlig i USA og i Storbritannia, og jeg vil tro at myndighetene kan finne de ansvarlige bak hjemmesiden slik at de kan bli arrestert og stilt for en dommer på det grunnlaget, fastslår Bernard Jenkin, som medlem av parlamentet for De Konservative.

Man kan jo håpe at Storbritannia tar slike trusler med større alvor enn hva vi har fått til i Norge. Her har ”vår egen” mulla Krekar satt frem drapstrusler uten at det synes å ha fått så altfor store konsekvenser.