Ytringsfrihet

Hizb ut-Tahrir advarer mot frihetsfundamentalistene

Den danske avdelingen av Hizb ut-Tahrir hadde sin årlige konferanse i helgen, hvor de også kom ut av skapet som politisk parti – som ikke tror på demokrati. Deres politiske budskap var å oppfordre alle muslimer til å avstå fra vestlige verdier og heller holde fast ved sin muslimske identitet. Det ble videre advart mot frihetsfundamentalister.

Rita Karlsen, HRS (fortsatt ”frihetsfundamentalist”)

Muslimer i Danmark og den øvrige vestlige verden skal stoppe alt snakket om å være danske muslimer, engelske muslimer eller franske muslimer og ideen om å leve etter vestlige verdier. I stedet skal muslimer ha styrken til at stå fast på sin islamske identitet, ikke isolere seg, men blande seg i debatten og være stolte og åpne omkring sin tro, melder Berlingske.

»Vi er forpligtede til at kalde andre til islam uanset fordomme, hetz, besværligheder og de konsekvenser, det måtte medføre. En struds stikker hovedet i sandet, når den bliver bange. Ikke en muslim,« sa medlem av Hizb ut-Tahrir Jaweed Yusuf i går fra talerstolen i Bella Center hvor Hizb ut-Tahrir holdt sin årlige konferanse.

»Muslimenes rolle i Vesten« var temaet for konferansen, som var åpen for alle, også danske politikere, men ifølge Berlingske var det ingen danske politikere å finne i salen. Og det er kanskje ikke så underlig, da de fleste politikerne reagerte med vantro og sinne over invitasjonen de mottok fra Hizb ut-Tahrir.

Organisasjonen Hizb ut-Tahrir definerte seg selv som et politisk parti, som kun (?) utfører kulturelle og politiske aktiviteter. Men hvem som er tilknyttet partiet i Danmark, er uvisst. For det er kun Chadi Freigeh som uttaler seg til pressen.

Hvor mange medlemmer Hizb ut-Tahrir har vil Freigeh heller ikke si noe om.

»Men vi er nok til at udføre vores opgaver,« sier Chadi Freigeh.

Freigeh avviste at Hizb ut-Tahrir har planer om å stille opp til folketingsvalg og han avviste at partiet vil gjøre bruk av vold for å oppnå sine mål.

Hvordan det å stå fast ved sin muslimske identitet og ikke være lojal overfor andre enn muslimer henger sammen med en hverdag i Danmark, var det visstnok vanskelig for Freigeh å gi noen konkrete eksempler på. Men han påpekte at Hizb ut-Tahrir mener at muslimske barn ikke skal undervises i demokrati.

Også Hizb ut-Tahrirs talsmann i England, Taji Mustapha, deltok på pressemøtet og han advarte mot dem han kaller ”frihetsfundamentalister”:

»De mener, at de kan sige alt, uanset om de overtræder lovgivningen. Hvis man gerne vil leve sammen med andre mennesker, kan man ikke blive ved med at fornærme dem,« sa Mustapha.