Vold og overgrep

Voldtatte jentebarn i Sverige

I løpet av 2009 ble det anmeldt 15.500 seksualforbrytelser i Sverige. Ifølge det brottförebyggande rådet (BRÅ) ble halvparten av forbrytelsene klassifisert som seksuell trakassering (sexuellt ofredande) eller blotting. Voldtekt og forsøk på voldtekt sto for nærmere 40 prosent (omlag 6.000) av alle anmeldte seksualforbrytelser. Men samtidig opplyser BRÅ at så lite som 10-20 prosent av alle seksualforbrytelser blir politianmeldt. Antar vi så at 15 prosent av seksualforbrytelsene jevnt over, inkludert voldtekter, ble anmeldt i fjor, tilsier det ufattelige 40.000 voldtekter og voldtektsforsøk i 2009 i Sverige. Eller omlag 110 voldtekter/voldtektsforsøk – om dagen. Tallene er svimlende, men det er sjelden vi hører noe fra skjebnene. Snaphanen.dk har derimot snappet opp en rystende beretning fra et voldtektsoffer i Sverige – en 12 år gammel jente.

Rita Karlsen, HRS

HRS har flere ganger omtalt seksualforbrytelser i Sverige, ikke minst fordi det er så enormt høye tall, og at økningen er så høy. Ifølge det brottförebyggande rådet (BRÅ) har antallet anmeldte seksualforbrytelser økt konstant de siste ti årene, men samtidig utgjør antallet anmeldelser bare toppen av isfjellet.

Til det dystre bilde hører også med at det er en økning av anmeldte voldtekter av barn under 15 år. Hele 38 prosent flere barn under 15 år ble voldtatt i 2009 mot 2008, hvilket tilsier at i underkant av 2.000 anmeldte voldtekter i 2009 omhandlet barn under 15 år!

Men som BRÅ selv kommenterer, en mangler opplysninger om både overgriper og ofre:

Den Nationella trygghetsundersökningen ger oss en bättre bild av hur brottsligheten ser ut, med uppgifter om både offer och gärningsmän vilket saknas i kriminalstatistiken. Av dem som misstänks för sexualbrott är majoriteten män, bara omkring två procent är kvinnor. En majoritet av offren är kvinnor. I en tredjedel av anmälda våldtäkterna är offret under 15 år.

Det er derfor å håpe at både BRÅ og andre myndighetspersoner i Sverige får med seg historien til den 12-årige svenske jenta som Snaphanen.dk i dag videreformidler. Ifølge Snaphanen har historien vært publisert på en lukket facebook-gruppe siden mars 2010:

Fakta: En 12-årig svensk flicka blir indragen i buskarna, i november förra året, av 4-6 utländska asylsökande pojkar i 15-års-åldern. Där blir flickan våldtagen, slagen, hotad till livet och tvingad till oralsex.Folk hör att något är galet, förmodligen ser även flera vad som händer, men få vågar ingripa. Någon har sinnesnärvaro nog att slå det där avgörande kortnumret 112 .

Polisen kommer, och de gör själva en anmälan då flickan inte vågar.

Detta händer flickan: Det blir polisförhör och läkarbesök.

Domen hos läkaren: Fullbordad våldtäkt gick inte att bevisa då flickan blev hysterisk i gynekologstolen när någon närmade sig hennes underliv, men DNA säkrades, och diverse andra skador på kroppen som bevisar övergrepp.En mycket kränkande behandling för en nyss våldtagen liten flicka. Svårt nog för en vuxen, men detta barn var skräckslaget.

Domen hos polisen: Förhör. Frågor om hennes klädsel, frågor om hon inte försökt locka till sig uppmärksamhet av äldre pojkar, oskuld?…….. etc…..

Ett ytterligare övergrepp – nu av polisen! Flickan är bara 12 år!

Pojkarna blir anmälda till de sociala myndigheterna. Flickan skiljs från sin trygghet, sitt hem och sin familj, och hamnar på ett behandlingshem 8 veckor för att få hjälp att komma över sin traumatiska upplevelse. Återigen: Flickan är 12 år!

Flickan kommer hem, upptäcker att pojkarna är ute i samhället som vanligt, dom kommer i gäng och örfilar, slår och sparkar henne, hon blir upptryckt mot en vägg, blir puttad i ett dike av två stora ”biffar” till storebröder, det kastas glåpord, terroriseras, förföljs och kastas dödshot mot henne för att hon har anmält dom, hon har ju förstört deras heder, hon ska dö!..

Fakta: Hon anmälde inte, det gjorde polisen som kom till platsen, de såg ju vad som pågick.

Flickan är rädd för sitt liv, hon vågar inte vistas utomhus ensam. Och det visar sig att hennes rädsla är befogad. När hon en dag går hem till en vän ser pojkarna det. De går dit, tränger sig in och våldtar flickan på nytt.

Denna gång går det att bevisa. Detta rättfärdigar dom med att hon har förstört deras heder genom att anmäla, nu ska hon få betala igen. Nästa gång kommer hon inte undan med endast en våldtäkt. Nu är de ju bara snälla, nästa gång tar dom hennes liv!

Nu är det mars månad, det har gått några månader och vad har då hänt med detta fall?

Fakta: Pojkarna går omkring som kungar, deras vänner och släktingar skrattar rått åt de svenska myndigheterna som inget gör.

Flickan är rädd för sitt liv, hon sitter i dag som fånge i sitt eget hem. Ringer det på dörren kommer skräcken – är det DOM som kommer? Hon lider av panikångest på grund av dessa pojkar. Hon sover inte, hon har magkatarr och migrän, visar även tecken på att destruktivt självskadebeteende, både i handling och tanke. Men hon får ingen hjälp.

Flickan är 12 år gammal!

Det som nu kommer att hända då myndigheterna har vänt denna lilla svenska flicka och hennes familj ryggen, är att hela familjen kommer att splittras. Flickans mamma orkar inte mer, hon har tagit beslutet att fly sin egen stad, för flickans skull.

Fakta: Det fanns före november förra året en svensk familj i en svensk stad som trivdes med livet. Mamman gick till sitt jobb på mornarna och barnen gick till skolan, precis som många andra.Dom var trygga med sig själva, i sitt hem, i sin stad, precis som det ska vara.

Denna familj finns inte mer. Den blev krossad av ett gäng invandrargrabbar en dag i november. Dessa grabbar blir inte ens straffade, för de är ju redan ”skadade” pojkar, asylsökande flyktingar.

Flickan och hennes familj blir flyktingar i sitt eget land.

Allt på grund av rädslan för att ta i med hårdhanskarna när såna här brott sker. I Sverige råder strutsmentalitet. Rädslan för att brotten ska väcka rasistiska känslor och åtgärder gör att dessa pojkar får gå lösa.

Inte ens tidningarna vågar skriva om händelsen eftersom den inträffade i en av dessa berömda miljonprogramsförorter.

I Sverige i dag krossas en 12-årig flickas liv skoningslöst av ett gäng invandrarpojkar.

I Sverige i dag går det ett gäng invandrarpojkar med en mycket sned kvinnosyn som kommer att begå brott igen.

I Sverige i dag vänder myndigheterna en 12-årig flicka ryggen.

I Sverige idag så finns det en svensk familj som är flyktingar i sitt eget land.

Og dette var ei jentes skjebne av 2.000 jenter under 15 år for 2009. Sverige er nødt til å gjøre noe drastisk. Nå.