Forskjellsbehandling og diskriminering

Kannibalen og rasisten?

Sportsnyhetene når stadig nye høyder. I dag kan vi lese at Tor Hogne Aarøy beskyldes for rasisme etter at han kalte Anthony Annan for en ”jævla afrikaner”, angivelig da Annan i et mislykket forsøk på å bite Aareøy endte opp med å gnage på han. Annan har så langt ikke blitt beskyldt for kannibalisme.

Rita Karlsen, HRS

Jeg vet ikke om det er bare jeg som begynner å bli lei av sportsnyheter uten sport. Stort sett går det i udugelige ledere, smørere, konflikter, dårlige avtaler, gressmatter som ikke holder mål, boikott av media i islams navn, slåsskamper eller som i dag: en jævla afrikaner som er mer forutrettet enn enhver jævla svenske.

Men, det er liten balanse i historien. For det er vel åpenbart for alle og enhver at det er langt verre å kalle noen for ”jævla afrikaner” enn å bite, eller gnage, på folk? For øvrig burde Anthony Annan (Rosenborg) merke seg at han ikke ble kalt en ”jævla neger” av den tydelig noe forbannende Aalesund-spissen Tor Hogne Aarøy. Og Aarøy hadde kanskje rett til å være forbannet? I alle fall hevder Aarøy at Annan bet han i brystet gjentatte ganger – men siden han ikke fikk så godt tak, mente Aarøy at det var som om å bli gnagd på. Annan blånekter at han bet Aarøy, og beskylder Aarøy for – ja, det vanlige; rasisme. Aarøy innrømmer å ha kalt Annan for en jævla afrikaner, på samme måte som en jævla svenske ville ha fått passet påskrevet, men han avviser at det har noe med rasisme å gjøre.

For et barnslig spill – og media henger seg på. Kan ikke bare du Aarøy beskylde Annen for kannibalisme, sånn 1-1, liksom?

Eller kanskje dere begge bare skal spille gjøre det dere forhåpentligvis er best til – spille fotball?