Ytringsfrihet

Hvem, spør for faen hvem!

Journalister fra Dagbladet ønsket å intervjue den nå etter hvert kjente rabiate Mohyeldeen Mohammad - og hva er da mer naturlig enn å dra direkte til hans folkeregisterte adresse? For å kontakte han for intervju, se det er vel ingen vanlig kutyme? Så møter de Mohammad da, og han er ikke særlig imøtekommende. Han forteller journalistene at det er folk på vei for å skyte dem. Men spør de hvem? Nei da. Tullinger.

Rita Karlsen, HRS

Ikke vet jeg hvor lenge Mohyeldeen Mohammad skal få pryde mediabildet, men et par ting er nå så over grensen at det kanskje er på tide å harselere med det hele? For nå har Mohammad snart utryddet oss alle; først advarer han oss mot 11.september og 7.juli, så støtter han steining av homofile og nå er journalister fra Dagbladet drapstruet. Det er utvilsomt en råd tråd i dette:

Et Dagblad-team kjørte i går til Larvik for å forsøke å få et intervju med Mohyeldeen Mohammad (24), etter at han har kommet med flere uttalelser som har skapt heftig engasjement blant muslimer og politikere.Da Dagbladet ankom bopelen til Mohammads foreldre i går formiddag, opplyste et familiemedlem at 24-åringen ville returnere til bopelen i løpet av ettermiddagen. Mohyeldeen Mohammad er folkeregistrert på den aktuelle adressen.

Dagbladets team parkerte deretter rundt 100 meter fra Mohammads hjem. Etter en stund kom han kjørende og parkerte sin bil i gata ved siden av Dagblad-bilen, før han gikk bort til sjåførvinduet.Dagbladets utsendte presenterte seg. – Hvorfor sitter dere utenfor huset til foreldrene mine? Jeg bor ikke her lenger, sa Mohammad.– Vi vil bare prate med deg.– Hvis dere ikke drar nå blir dere skutt.– Vi ønsker bare å prate med deg.– Det er folk på vei hit for å skyte dere nå, svarte Mohyeldeen Mohammad til Dagbladets reportere.Journalistene valgte å forlate stedet.

Anmelder

Dagbladet kommer til å anmelde Mohyeldeen Mohammad (24) for trusler.- En grense er passert. Fram til hendelsen i Larvik har debatten vært innenfor det akseptable, men trusler finner vi oss ikke i. Dette er usselt og uakseptabelt, sier konstituert sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle.

Usselt og uakseptabelt? Hm. Det kan synes som om hver gang Mohyeldeen Mohammad åpner kjeften, jeg mener: tar i bruk ytringsfriheten, så blir han anmeldt. Men mer interessert er jeg fortsatt i hvem som støtter Mohammad. Neste som snakker med Mohammad må huske å spørre om hvem hans jordiske allierte er!