Innvandring

Asylsøkerjuks skal gi rask retur

Justisminister Knut Storberget (Ap) forteller at det er iverksatt nye innstramminger som skal gi raskere utreise for asylsøkere som jukser med asylsøknaden. Ytterligere tiltak skal også være på trappene.

Rita Karlsen, HRS

Til Aftenposten sier justisminister Knut Storberget (Ap) at det er iverksatt hurtigbehandling av asylsøknader der man har avdekket juks.

– Vi setter i gang hurtigbehandling av prioriterte asylsaker. Vi ser for oss tre ukers behandlingstid. Det gjelder de som har jukset med identiteten sin, som enten har slipt ned fingertuppene, som har brukt falske dokumenter eller som har vist manglende samarbeidsvilje når det gjelder identitet, sier Storberget til Aftenposten.

Utlendingsdirektoratet (UDI) skal ha satt tiltaket i verk i begynnelsen av desember.

– Dette er et viktig signal til de som tror at de kan jukse seg til opphold i Norge, sier Storberget.

Anslagsvis er det mellom 30 og 40 personer hver måned som vil få denne hurtigbehandlingen. I tillegg finnes den eksisterende 48-timersregelen for ”antatt grunnløse asylsøkere”.Storberget varsler også at det kan bli aktuelt med ytterligere tiltak, men vil ikke si noe mer om hva disse vil innebære.