Politikk

Uff, disse tallene

Det er nok stortingsrepresentanter med innvandrerbakgrunn på Stortinget. Etter hvert kan de bli overrepresentert om vi ikke passer oss, sier valgforsker Frank Aarebrot – neppe uimotsagt.

Rita Karlsen, HRS

Det er helt greit å snakke om tall, så lenge de gjenspeiler ”godhetsindustriens” til tider meningstyranni. For eksempel er det ugreit å sette prislapper på innvandrergrupper, men greit å sette prislapper på barn og syke. Sistnevnte er forståelig i styringsøyemed, førstnevnte stoppes effektivt av misforstått humanitet.

Det er også helt greit å snakke tall når det gjelder antall stortingsrepresentanter på Stortinget, hvis og bare hvis, du er av den formening at det burde vært flere. Stortingsvalget 2009 ga kun Aps Hadia Tajik fast stortingsplass, mens SVs Akhtar Chaudhry kan bli vara for Kristin Halvorsen.

Dette mener valgforsker Frank Aarebrot er helt greit. Det kan være at Aarebrot i sin fagverden ikke har skjønt ”humanitetsbomben” han har avlevert, når han i P4.no mener at innvandrere ikke er underrepresentert.

– At to av stortingsrepresentantene har innvandrerbakgrunn er slett ikke så urimelig. Tatt i betraktning hvilken befolkningsmasse vi har som er innvandrere med norsk statsborgerskap, sier Aarebrot, og fortsetter:

– Det tok ganske mange år før vi fikk en same på Stortinget, og de har nå bodd i landet siden uminnelige tider, sier Aarebrot.

For at Stortinget skal speile befolkningen i Norge, skal utvalget stå i stil med samfunnet for øvrig, og da bør det ikke bli for mange innvandrere på Løvebakken, påpeker Aarebrot.

– Jeg er ikke sikkert på at to innvandrere er et så galt tall. Kanskje det skal bli fire eller fem om et par år. Etter hvert begynner vi å komme i en situasjon der de blir overrepresentert om vi ikke passer oss, sier valgforsker Frank Aarebrot til P4.

Uff, Aarebrot, trodde du virkelig at du kunne komme med slike tall og analyser, og dertil belegge det med noen fakta som slett ikke passer inn i den virkeligheten som prøves skapt? Ja, nå blir det liv. Da blir du vel blant annet å høre på Dagsnytt 18 på P2 i dag?