Anbefalt litteratur

Dagbladet har ingenting igjen

I sommer har HRS generelt og Hege Storhaug spesielt hatt en selsom opplevelse med Dagbladet. Erfaringen vi sitter igjen med er at Dagbladet bedriver ren propaganda til fordel for sitt blodrøde politiske prosjekt, men dessverre for dem selv; de mangler saklige argumenter for å vinne frem. Derfor tar de i bruk skitne metoder, der de prøver å løfte frem sine egne argumenter med løgn, manipulering og personlig drittkasting. Det får Dagbladet til å gå helt til bunns hva gjelder saklighet, som etter all sannsynlighet også vil vise seg på salgstallene.

Rita Karlsen, HRS

Ett av Dagbladets fremste hatobjekt heter Hege Storhaug, og alle vi som kjenner Storhaugs arbeid vet hvorfor: Storhaug tillater seg å kritisere både islam og innvandrings- og integreringspolitikken. Enhver som gjør noe slikt får nedrige merkelapper i Dagbladet. Vi husker vel alle hvordan Steinar Lem – på dødsleiet – fikk slengt i fleisen av Dagbladets forside at ”han så på muslimske barn som ugress”. Bakgrunnen var at Lem hadde uttalt seg kritisk til innvandrings- og integreringspolitikken. Dagbladet har også mistet andre av sine tidligere meningsfeller, som for eksempel den fremadstormende Aslak Nore, noe som synes å gjøre dem desperate.

Denne desperasjonen kjente HRS på kroppen i sommer, da avisen gjennom en rekke oppslag og lederartikler gikk i strupen på oss. Beskyldningene om våre arbeidsmetoder og moral haglet, der ett av deres mest sentrale ”sannhetsvitner” var Amal Aden. HRS lot Dagbladet lytte til lydopptakene av Aden, lydopptak som i klare ordlag forteller at Aden ikke snakker sant, men denne virkeligheten fortrengte Dagbladet – den passet nok dårlig inn i deres kampanje for å få fjernet HRS og Storhaug. Derfor fortsatte de med løgner og fordreininger av saken, til tross for at de innrømmet at Adens påstander var satt i et spesielt lys etter å ha hørt på lydopptakene. Men tydeligvis ikke ”spesielt nok”? Slik journalistikk fortjener ikke Norge – og ikke vil vi ha det heller.

I dag har Dagbladet benyttet nok en anledning til å maltraktere Storhaug gjennom hennes nye bok ”Rundlurt”. Dette må være en av de mest makabre ”bokanmeldelser” jeg har lest, der Dagbladet ikke bryr seg særlig om bokens innhold, men om Storhaug som person – tittelen sier vel sitt: ”Hege Storhaug forfaller til hatsk retorikk”. Med dette har Dagbladet igjen bevist sitt sanne jeg, for som Dagbladet selv sier: ”Bunnivået er nådd” – de har bare rotet med adressaten. Det gledelige er at det er flere og flere i dette landet som ikke lenger tror særlig på hva Dagbladet setter på trykk, de vil heller gjøre seg opp sin egen mening.

Slik sett er Dagbladets omtale av ”Rundlurt” en gavepakke til Storhaug, og nei – den forfekter ikke Dagbladets syn, hvilket øker sjansene betraktelig for at flertallet av Norges befolkning vil ha nytte av å lese den.