Vold og overgrep

Ny brutal gjengvoldtekt

Så skjedde det igjen. En ung kvinne blir brutalt voldtatt av flere menn. Jenta fra Eiker ble natt til søndag i Drammen overfalt, dratt inn i en bil og fikk tredd noe over hodet. Overgrepene skjedde inne i bilen. Jenta kan ikke identifisere verken bilen eller mennene, bortsett fra at de ikke snakket norsk. Økningen av gruppevoldtekter er skremmende, og noe bør gjøres.

Rita Karlsen, HRS

I helga ble en jente i slutten av tenårene, som var på julebord i Drammen, brutalt voldtatt, Voldtektene kan være utført av tre menn. Det var rundt midnatt natt til søndag at jenta valgte å gå fra festen. Det ble skjebnesvangert, for hun ble dratt inn i en bil av tre menn og fikk tredd noe over hodet. Voldtektene skal ha skjedd på en parkeringsplass, hvor de også etterlot jenta. Klokken 02.00 natt til søndag møtte jenta og to familiemedlemmer opp på Drammen politistasjon og anmeldte voldtekten, melder DT.no. Jenta ble deretter sendt på voldtektsmottaket i Drammen.Hva slags bil de tre mennene har kjørt er fortsatt noe uklart, men bilen betegnes som stor. De tre mennene i bilen skal ikke ha snakket norsk, men utover det har politiet foreløpig ikke noen gode beskrivelser av gjerningsmennene, hvilket ikke minst skyldes at jenta fikk noe over hodet. Hun skal ha forklart hva dette var, men politiet ønsker ikke å gi noen detaljert forklaring på det, melder DT.no.

Politiet frykter at det kan bli en langvarig etterforskning, og jeg kan bare legge til: Ikke gi dere før dem er tatt. For etter min forståelse blir det stadig flere såkalte ”utenomhus”-voldtekter i dette landet, og stadig flere gruppevoldtekter. Dette må ikke få lov til å utvikle seg, hvilket igjen betyr at vi også må tørre å ta debatten offentlig om hva som kan være årsakene.