Integrering og integreringspolitikk

Imamer hindrer fest

Fredags kveld hindret imamer norsksomaliske ungdommer å ha fest. Årsaken er at imamene er imot at gutter og jenter befinner seg på samme sted. Ifølge norsksomalisk ungdom er det ikke første gang dette skjer.

Rita Karlsen, HRS

Det var mange norsksomaliske ungdommer som hadde gledet seg til fredagskvelden. Da skulle det arrangeres fest, og forventingsfulle norsksomaliske gutter og jenter kom tallrike både til festen på Jordal og på Lakkegata, skriver VG Nett.

Men til festen kom også noen som ikke var så veldig velkomne. For idet festen startet, kom imamer som mener at fester der både gutter og jenter er tilstede ikke bør forekomme. Til rights.no fortelles det at med høytalerutstyr skal imamene ha insistert på at festen skulle opphøre. Ungdommene prøvde å protestere, men til ingen nytte.

Ungdommene var så rasende, at de selv skal ha kontaktet politiet for å få imamene fjernet. Politiet kom, og prøvde å få imamene til å la ungdommen være i fred. Ifølge ungdommen hjalp det ingenting. Da politiet var ute av syne, fortsatte imamene med sitt påtrengende budskap.

Ungdommene forteller at dette slett ikke er første gang. De regner også med at det samme kommer til skje neste gang de arranger fest. De samme ungdommene er oppgitt over at imamene får lov til å regjere slik over deres liv. De mener imamens fremtreden hindrer dem i å ta del i det norske samfunnet. For når dem ikke får møte ”sine egne” av det motsatte kjønn, så sier det noe om hvilke konservative holdninger disse imamene prøver å påtvinge unge norsksomaliere.

Min oppfordring til de norsksomaliske ungdommene er å kontakte politiet før neste fest. Da kan de be om at politiet assisterer dem, slik at imamene hindres adgang.