Integrering og integreringspolitikk

Ble knivstukket fordi hun integrerte seg

En norsksomalisk trebarnsmor ble knivstukket på Grorud T-banestasjon i går. Hennes eksmann er varetektsfengslet etter det brutale overfallet. Kilder blant somaliere i Norge forteller til rights.no at kvinnen (34) i lang tid var truet av eksmannen. Årsaken skal være at hun er en sterk og yrkesaktiv kvinne som ville delta fullt og helt i det norske samfunnet. Kildene forteller også at i deler av de somaliske miljøene i Oslo ble overfallet møtt med jubel: Overfallet var et klart signal til andre norsksomaliske kvinner som ønsker å skille seg og integrere seg i det norske samfunnet om hvilke sanksjoner de kan forvente å bli møtt med.

Rita Karlsen, HRSKvinnen ligger nå alvorlig skadd på Ullevål universitetssykehus, mens eksmannen ble pågrepet på åstedet, melder Dagbladet.no. Det var i 16.30-tida i går at en mengde reisende på t-banestasjonen i Groruddalen ble vitne til at en mann plutselig tildelte den 34-årige kvinnen flere knivstikk, deriblant i brystet. Han skal ha truet andre av de tilstedeværende før han ble lagt i bakken av vitner og holdt til politiet ankom og kunne arrestere ham.