Familiegjenforening

Gode resultat av ny politikk i Nederland

I 2004 la Nederland om reglene for å hente nyetablert ektefelle til landet. Nå viser nye tall at ekteskapsmønsteret har endret seg i positiv retning. Tyrkere og marokkanere gifter seg i langt større grad i Nederland. Utviklingen er altså den samme som i Danmark, som har snudd radikalt ekteskapsmønsteret blant ikke-vestlige.

For å hente ny ektefelle til Nederland, ble det i 2004 stilt krav om at begge parter må ha fylt 21 år, parten i utlandet må først bestå språk- og samfunnstest før det kan søkes om innvandring, og parten i Nederland må tjene 120 prosent av landets minimumsinntekt. Nå viser ny statistikk at reglene har ført til mer enn en halvering i antall hentebruder fra Tyrkia og Marokko. Av tyrkiske menn som giftet seg i 2001, hentet 56 prosent hustru i Tyrkia, mens 57 prosent av marokkanere gjorde det samme. Fra det statlige statistiske byrået (CBS) viser fersk statistikk et helt nytt ekteskapsmønster: Blant tyrkiske menn som giftet seg i 2006, giftet 54 prosent seg i Nederland. 27 prosent giftet seg i Tyrkia. 23 prosent av marokkanske menn som giftet seg, hentet ektefelle i Marokko.

Les artikkel hos Expatica.com