Islam

– Muhammed var en krigsforbryter og en voldtektsmann

- Det er bare å innrømme at skillet mellom islamister og muslimer begynner å bli meningsløst fordi flertallet av muslimer enten støtter islamistene, med forskjellige begrunnelser, eller stilltiende aksepterer islamistenes herjinger og økende innflytelse. Passivitet i en verden truet av en totalitær og voldelig bevegelse er uforsvarlig. Derfor mener jeg at vi muslimer kollektivt bærer en stor del av ansvaret for den økende skepsisen mot oss, sier en opprørt, flau og forbannet muslim.

Av Rita Karlsen, HRS
Sara Azmeh Rasmussen fremstår både som en moderat muslim og som en ekte liberaler og demokrat. Det gjør henne til en av Norges tøffeste kvinner.

Det var på gårsdagens arrangement av Civita, der Torkel Brekkes bok «Hva er fundamentalisme?» ble lansert, at syriskfødte Sara Azmeh Rasmussen, student, skribent og prosjektleder i LibLab, gikk til frontalangrep på politisk islam, og hevder at skillet mellom islamister og muslimer begynner å bli meningløst.

Azmeh Rasmussen betegner seg selv som en liberal og demokratisk muslim, men det kom klart frem at hun ikke opplever å ha mange likesinnede i Norge. Da konflikten rundt ytringsfriheten igjen oppsto, denne gangen i forbindelse med den svenske kunstneren Lars Vilks karikatur av Muhammed med hundekropp, fikk Azmeh Rasmussen nok. For det første konstaterte hun at reaksjonene var en tro kopi av de som kom etter tidligere konfrontasjoner, som etter Salman Rushdie, Theo van Gogh og Vebjørn Selbekk.

– Nestleder i Islamsk Råd klarte i gårsdagens RedaksjonEn enda en gang å vise forakt for alt det et demokratisk samfunn er grunnet på. Igjen hørte vi om sårede religiøse følelser, om at provokasjonen var unødvendig, om at ytringsfriheten burde begrenses. Vi fikk en deprimerende reprise hvor man likestilte en ytring med voldshandlinger og drapstrusler av den mest primitive arten. Fundamentalister nøyer seg ikke med å kue muslimer i muslimske land og kreve lydighet av dem. De krever at ikke-muslimer som er borgere i ikke-muslimske land bøyer seg og følger deres religiøse regler. Det er å gå altfor, altfor langt! Og det sjokkerer meg at mange ikke ser alvoret i dette og hva som står på spill!, sa en tydelig beveget Azmeh Rasmussen.Deretter konstanterte hun følgende:

– Hvis ikke Vilks og andre demonstrerer sitt forsvar for demokratiet og står på sitt, kan det beste sosiale og politiske systemet verden har kjent bli historie. Så alvorlig er det!
Selv ønsket Azmeh Rasmussen å ta sitt ansvar. Da hun fikk nyheten om drapstruslene mot Vilks, bestemte hun seg for at noe burde gjøres:
– Så naiv som jeg vanligvis er, ringte jeg rundt og prøvde å mobilisere moderate muslimer til en støtteaksjon for ytringsfriheten. Jeg sendte mail til generalsekretær i Islamsk Råd, som han har unngått å svare på. Jeg må dessverre si at det ikke blir noen støtteaksjon.
Det som kanskje er synd, er at ikke Azmeh Rasmussen valgte å iverksette en «enkeltpersons-støtteaksjon» under fanen ”Moderate muslimer for ytringsfriheten”. Slik sett kunne hun demonstrert sitt budskap for hele landet: Her er vi, det vil si jeg, liberale og demokratiske muslimer i Norge, som støtter ytringsfriheten.

Så kunne resten av muslimene i Norge stilltiende skammet seg – eller kanskje mer realistisk: Hektisk bortforklart seg i de fleste media uten fare for ett eneste kritisk spørsmål fra journalisten.

Men Azmeh Rasmussen valgte i går en annen taktikk:

– Nå vil jeg gjøre min plikt mot muslimer, og samtidig min plikt mot demokratiet og vise min uforbeholdne støtte til Vilks. Ved min fulle fem, og med vitende og vilje, vil jeg si følgende: Muhammad var en krigsforbryter og en voldtektsmann.

Det må jeg bli sitert på i media.