Familiegjenforening

Narkodømt og utvist, løsningen er ekteskap

Den narkodømte asylsøkende marokkaneren (37) har forsøkt å bløffe seg til opphold i Norge. Men etter å ha blitt utvist to ganger giftet han seg i Norge - med en kvinne som jobber i UDI.

Den narkodømte asylsøkende marokkaneren (37) forsøkte å bløffe seg til opphold i Norge, og er blitt utvist to ganger tidligere, melder VG Nett. Og da var det jo bare å ta i bruk familiegjenforeningsregelverket. Det litt spesielle i saken, er at ekteskapet er inngått med en kvinne som jobber i Utlendingsdirektoratet (UDI) – og som tidligere har vært gift med en marokkaner som hun også sikret opphold i Norge via ekteskap.

Den 37-årige marokkaneren som UDI-kvinnen har inngått ekteskap med, prøvde å bløffe seg til Norge i 2004 ved å si at han var statsløs palestiner. Fingeravtrykk avslørte at han også var registrert som asylsøker i Tyskland. Men ifølge VG er det lite som tyder på at marokkanerens avslørte løgner for å få opphold i Norge, vil få negative konsekvenser for hans nåværende søknad om familiegjenforening. ”På generelt grunnlag kan jeg si at et tidligere utvisningsvedtak ikke vil hindre en person i å få familiegjenforening, dersom de andre vilkårene er til stede. Når noen har sonet ferdig, starter de med blanke ark”, sier kommunikasjonsdirektør i UDI, Agnar Kaarbø.

UDI-kvinnen hevder hun blir utsatt for bakholdsangrep: ”Det er åpenbart noen som ikke tåler å se meg lykkelig, og forsøker å sverte meg. Jeg lukter at det ligger et sjalusimotiv bak dette”, sier kvinnen til VG.HRS synes det er betenkelig at Norge har et familiegjenforeningsregelverk som til de grader er mulig å utnytte. Hvorvidt denne mannen og kvinnens ekteskap er reellt, kan vi vanskelig uttale oss om, men det er ingen tvil om at ekteskap er en vidåpen dør til Norge for fast opphold. Og om det finnes naive mennesker, så burde vi i alle fall ha sikret oss et mindre naivt regelverk. Men det blir nok vanskelig med dagens regjeringspartnere.