Familiegjenforening

Får hjelp til å omgå regler for innvandring til Danmark

Heller aktive arbeids- og studieopphold enn passive familiegjenforeninger gjennom ekteskap, sier integreringsministeren i Danmark.

Nylig kunne den danske avisen Politiken melde at nye tall viser at 24-årsregelen og tilknytningskrav fungerer etter intensjonen. Innvandring ved giftermål har sunket til det halve, og betydelig flere innvandrere gifter seg med dansker. Nå stilles det derimot spørsmål ved om pakistanere og tyrkere som kommer i samme antall som før, har giftet seg, men omgår reglene ved å få innreise ved arbeid- og studietillatelser, melder Berlingske.dk En innvandrerkonsulent på kommunalt nivå, innrømmer at han aktivt hjelper innvandrere å omgå de nye reglene (eksempelvis ved å bistå unge til midlertidig bosetting i andre land), da han er en «hard core» motstander av den nye danske poilitikken, innført i 2002. Integrasjonsminister Rikke Hvilsøj vurderer å undersøke forholdene, men sier samtidig at det er positivt hvis politikken «konverterer passive familiegjenforeninger» til aktive arbeids- og studieopphold.