Familiegjenforening

Høybråten (KrF) vet hva folket mener

Ikke flertall i folket for aldersgrense ved familiegjenforening, sier KrF-leder, som kanskje har talt med noen som ikke vi andre har tilgang til?

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) bør droppe forslaget om aldersgrense ved familiegjenforening. Dette mener Kristelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten, i følge Dagbladets papirutgave (ikke på nett), som flittig siteres i Dagsavisen.no. «Det er ikke flertall for dette forslaget verken i Stortinget eller i det norske folk, så mitt råd til Hanssen er å legge det bort nå. Jeg vil også tro at han etter å ha studert høringsuttalelsene og tenkt seg om, legger forslaget til side og kommer opp med et knippe alternative tiltak mot tvangsekteskap. KrF går mot ulike regler for aldersgrense for ulike grupper mennesker,» sier Høybråten.

Vi registrerer at Høybråten hevder at forslaget for aldrersgrense ved familieetablering ikke har flertall blant folket. Det hadde vært svært interessant om Høybråten kunne dokumentere denne påstanden. Og skal KrF ha noen troverdighet i denne debatten burde de kanskje selv komme opp med noen konstruktive tiltakt mot tvangsekteskap, heller enn å forkaste foreslåtte tiltak på et heller tvilsomt grunnlag.