Familiegjenforening

Fengslet voldtektsmann får familiegjenforening

Av og til må man undre seg over om arbeidspresset er så høyt i Utlendingsdirektoratet (UDI) at man regelrett ikke behandler saker, bare kjører de gjennom.

Og da er sannsynligheten høyere for at et positivt vedtak vil innebære mindre merarbeid og vekke mindre, om noe, mediastøy. Men det kan gå galt: En 28-årig hiv-smittet afrikaner er i Trondheim tingrett dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for å ha voldtatt en kvinne i Trondheim. Voldtekten skjedde i slutten av juli.

Parallelt med at den hiv-smittede 28-åringen sitter varetekstfengslet innvilger UDI familiegjenforening med hans kone og to barn i Afrika. Men det er en hake med gjenforeningen – den krever at familien bor sammen. Kona og barna kan jo vanskelig settes i fengsel, og dermed reises kravet om at mannen bør settes fri. Aktor i saken, statsadvokat Kaia Strandjord, mener det vil stride mot folks alminnelige rettsfølelse å løslate en person som er dømt i en så alvorlig sak. Det tror vi hun har helt rett i.

Les hele saken i Adresseavisa.no