Familiegjenforening

Politiet og NHO støtter aldersgrense for familieetablering

Høringene knyttet til forslagene om 21-årsgrense for familieetablering gjennom ekteskap i Norge og krav om tilknytning, avdekker at mange ulike organisasjoner går imot slike tiltak. Samtidig fremkommer det at tunge aktører, som for eksempel politiet og NHO, støtter forslagene.

Dagsavisen.no synes ikke særlig glad for støtten til 21-årsgrense fra verken NHO eller politiet. Bedre er det nok ikke at også de to sentrale norske ambassadene, ambassaden i Islamabad/Pakistan og ambassaden i Rabat/Marokko, støtter forslaget om aldersgrense og det strengeste tilknytningskravet. Begge disse ambassadene har lang erfaring med problematikken med tvangsekteskap og dumping/hjemsendelse av barn og unge.

Alle høringene fra de ulike aktørene er tilgjengelig hos Arbeids- og inkluderingsdepartementet