Barn i utlandet

Tusenvis av norsk-pakistanske barn oppdras i Pakistan

HRS rapport om norske barn i utlandet rapporterer om flere tusen norskpakistanske barn i pakistan.

Flere tusen norsk-pakistanske barn lever i Pakistan under det meste av oppveksten, framgår det av en ny rapport utarbeidet av Human Rights Service (HRS). Opplysningene skaper reaksjoner. VG hevder derimot at HRS sier at minst 5.000 norskpakistanske barn oppdras i Pakistan, hvilket vi ikke har sagt. Vi hevder i rapporten, med kildehenvisning, at det til enhver tid kan være så mange som opp mot 5.000 barn med innvandrerbakgrunn som er ute av Norge. Dette gjelder alle nasjonaliteter. Kommunalminster Erna Solberg (H) avviser derimot HRS vurderinger som ren synsing. Da bør hun lese rapporten, og hun vil se at tallene baserer seg på troverdige kilder, som for eksempel noen av våre utenriksstasjoner.

Les reaksjoner på HRS-rapporten «Norske barn i utlandet: Ute av syne, ute av sinn» hos VG NETT