Barn i utlandet

Norsksomaliske Samira fortsatt forsvunnet

I 2002 forsvant norsksomaliske Samira fra Tromsø. Ingen tar ansvar.

For om lag to år siden forsvant den daværende 15-årige norsk-somaliske Samira fra Norge. Venner og lærere til Samira fortviler, men politiet og andre har gjort lite for å finne ut hva som har skjedd med Samira. Samiras familie, hennes foreldre og to søsken, bor fortsatt i Norge. Faren hevder at Samira «dro frivillig» tilbake til Somalia, eller det vil si: Faren hevder hun bor i Etiopia. Men Samira er observert i Somalia, og er heller ikke registrert inn i Etiopia. Likevel er det ingen i Norge som viser ansvar overfor Samiras situasjon.

Les om Samira-saken i vår rapport ”Norske barn i utlandet: Ute av syne, ute av sinn”, rapporten i pdf-format04.06.04: Samira (15) fra Tromsø søkk vekk i Somalia. Les i Nordlys04.06.04: Tror faren har løyet. Les i Nordlys05.06.04: Skal snakke med Samiras far. Les i Nordlys