Tyskland innfører grensekontroll og stanser all togtrafikk fra Østerrike

Tyskland har innført grensekontroll og stanset all togtrafikk fra Østerrike i et forsøk på å få kontroll over den enorme tilstrømmingen av migranter og flyktninger. Hittil i år har Tyskland tatt imot 450.000 asylsøkere og bare på lørdag ankom det hele 13.000 migranter til München. – Det er…

Tyskland har innført grensekontroll og stanset all togtrafikk fra Østerrike i et forsøk på å få kontroll over den enorme tilstrømmingen av migranter og flyktninger. Hittil i år har Tyskland tatt imot 450.000 asylsøkere og bare på lørdag ankom det hele 13.000 migranter til München.

– Det er målet at begrænse den nuværende tilstrømning til Tyskland og at få etableret en mere kontrolleret situation. Det er nødvendigt af sikkerhedsgrunde, siger de Maizière.

Den tyske indenrigsminister understreger, at reglerne i Dublin-forordningen fortsat er fuldstændig gyldig.

Han opfordrer EU-landene til at håndhæve den og ikke blot registrere indrejsende asylansøgere, men til at behandle deres sager.

Visekansler for Sosialdemokratene Sigmar Gabriel sier at Tyskland har nådd grensen for hvor mange landet kan ta i mot. Han anklager resten av EU for mangelen på handling.

– Det er sandt. Den europæiske mangel på handling i flygtningekrisen presser nu Tyskland til grænsen af dets formåen, siger han til Tagesspiegel.

Transportminister Alexander Dobrindt kaller EUs beskyttelse av sine ytre grenser for en komplett fiasko og etterlyser initiativer til å stanse den omfattende tilstrømmingen til Europa:

– Effektive indgreb er nødvendige nu for at stoppe tilstrømningen.

– Det inkluderer hjælp til de lande, hvor flygtningene flygter fra, og det omfatter også effektiv kontrol med vores grænser, som ikke længere fungerer på grund af EU’s komplette fiasko med at beskytte de ydre grænser, sagde han.

Jyllands-Posten: Klokken 17 indførte Tyskland grænsekontrol mod Østrig