Aktuelt

Møte med Israels ambassadør avlyst

Det som skjer er fullstendig surrealistisk. Ap har godkjent en stat som ikke eksisterer, Palestina. Dette er belønningen til Hamas for en av de verste terrorhandlingene i vår tid, 7. oktober.

Det er totalt nitrist det Ap nå gjør. Og det er historieløst.

Det surrealistiske er også det å høre på nyhetssendingen til NRK at Israel kaller sin ambassadør hjem fra Oslo. Dermed endret dagen min i morgen seg. For i mars ba ambassadør Avi Nir-Feldklein​ meg om et møte i Oslo. Det skulle finne sted på ambassaden i morgen kl. 12.

I formiddag kom eposten: Møtet er avlyst, naturlig nok.

Jeg hadde forberedt meg grundig til møtet i morgen. Jeg hadde bestemt meg for å være dønn ærlig – men det knyttet seg kraftig i magen å tenke på hva mitt budskap til ambassadøren ville være. Jeg ville formidle at jeg tror tidsepoken for et åpent, jødisk liv i Vest-Europa går mot slutten.

Da vet man fortsettelsen. For jødene er kanarifuglene i gruvene våre. Når de slutter å synge, da er alt over.

Europas jøder har vært helt avgjørende for fremveksten av tanke- og åndsfrihet i Europa, avgjørende for vår formidable vekst og velstand. De har i aller høyeste grad bidratt til fremveksten av et blomstrende, humant kontinent.

22. mai blir med dette en dyster merkedag i norsk historie. Som stat anerkjenner vi at terror (7. oktober) lønner seg.

I dag skammer jeg meg dypt og inderlig over å være borger av Norge.

Det som skjedde i dag er først og fremst Norges tap, ikke Israels tap. Israel vil nemlig fortsatt bestå som det eneste velfungerende demokratiet i Midtøsten, en stat som gir alle innbyggerne uansett religiøs tilknytning fulle rettigheter.

Leve Israel!