Om HRS

Kommenterer gjerne, men ingen lenker

Vi er takknemlige for alle kommentarer - positive og negative - som legges inn under våre artikler. Men vær så snill - ikke legg inn lenker til andre nettstedere enn vårt eget.

Nettstedet vårt – rights.no – er et åpent nettsted der våre lesere under hver artikkel kan legge inn sine egne kommentarer. Vi er takknemlige for alle kommentarer – positive eller negative. For oss i HRS betyr det bare at artiklene leses. Det er nettopp derfor vi i HRS driver dette nettstedet, vi ønsker å opplyse og engasjere. Men vi må også være sikre på at det som legges ut i kommentarfeltet er innenfor det som kan aksepteres hos oss.

Vi har derfor fra nå av innført som hovedregel at kommentarer som inneholder lenker til andre nettsteder enn vårt eget, vil bli fjernet fra kommentaren. Alternativt vil hele kommentaren bli slettet.    

Ingen skal tvile på at nettopp vi i HRS alltid vil stå opp for den grunnlovsfestede ytringsfrihet. Når vi av og til sletter eller modererer en  kommentar, har det ikke noe med sensur å gjøre. Dere som kommenterer må gjerne kritisere artiklene sønder og sammen, det vil også bli lagt ut. Det er negativ kritikk vi lærer av.

Kommentarfeltet skal ikke være et ekkokammer. Vi setter pris på meningsbrytning, det er slik det skal være. Men vi kan ikke bruke tid på å lese gjennom artikler på et eller annet nettsted som sikkert kan være interessante, eller se gjennom videoer på youtube, for å sjekke at det ikke er noe der som HRS kan bli hengt ut for senere. HRS har også ansvar for det som legges ut i kommentarfeltet.

Vi er noen veldig få som driver dette nettstedet. Vår primære oppgave vil derfor alltid være skrivearbeidet. Gjennomgang av kommentarene må komme i annen rekke. Da hjelper dere oss veldig om kommentarene er i ren tekst, uten lenker.

Til slutt – takk for at dere leser og støtter HRS. Det er det som driver oss til å bruke all vår tid på dette arbeidet. Og takk for at dere deler artiklene slik at vi får flere lesere. Som dere kanskje har fått med dere fra tidligere artikler, blir vi kraftig bremset på Facebook – høyst sannsynlig av Facebooks norske samarbeidspartner Faktisk.no AS. Dette selskapet eies av de fleste store norske mediehus, det vil si VG, Dagbladet, NRK, TV2, Polaris Media og Amedia.

Derfor – ikke vent til våre artikler dukker opp på Facebook. Det kan nemlig godt hende at de ikke gjør det. Gå direkte inn på rights.no og del artiklene derfra. Da hjelper dere oss veldig.

Og kommenter gjerne – men ingen lenker.