Den kulturelle revolusjonen

Væk med de utilbørlige

Den offentlige moral er ekstremt selektiv og religiøs, så her er, hvad du har brug for at vide for at passe ind i flokken af troende.

Selv om vi lever i en dekadent og åh, så frisindet epoke, synes mere og mere at blive utilbørligt for nu at bruge regeringens eget begreb fra den nye koranfredningslov, der modtages med applaus fra førende imamer, muftier og despoter i den arabiske verden.

Det er alt sammen temmelig paradoksalt, hvilket den kendte børnebogsforfatter og tegner Jakob Martin Strid erfarer ofte og nu har fået nok af. I et opslag på de sociale medier svarer han en af sine kvindelige læsere, som mener, at der er alt for mange kvinder, der bager pandekager og i det hele taget er alt for kærlige over for drenge og mænd i hans litterære univers. Hvad er det for nogle forbilleder at give unge kvinder? Utilbørligt!

Hertil svarer forfatteren: »Min barndom var fuld af tykke fastre, tanter, mostre, bedstemødre, som hæklede, strikkede, lavede pandekager osv. Når de dukker op i mine bøger, er det, fordi jeg udtrykker min historie, min barndom, min identitet. Det er ikke din eller dit barns virkelighed eller identitet. Det er et billede på noget, der var. Det betyder ikke, at alle kvinder i verden i al evighed skal strikke eller lave pandekager.«

Forventningen om, at fiktion og kunst skal indfri politiske ønsker til fremtiden, er ikke ny og mildest talt ikke på retræte. Alting skal helst pege fremad og opad mod himlen, det er muligvis skabelsen af en ny universel religion, vi er vidner til. I menneskehedens højhellige navn.

Den nye tids menneske- og verdensbillede

Derfor kan det være på sin plads med et lynkursus i den nye tids menneske- og verdensbillede.

Tror du ikke, at alle mennesker er lige i alt, herunder at alle mennesker skal kunne flytte til Danmark, er du et dumt røvhul. Tvivler du på, at du kan skabe dig selv og indfri lykken, er du reaktionær. Mener du ligefrem, at mennesket er et syndigt væsen, er du helt gak.

Stemmer du til højre, vil du for tid og evighed blive stemplet som det yderste højre. Er du skeptisk over for EU, er du en sølvpapirshat. Forsvarer du kernefamilien, er du intolerant over for andre samlivsformer. Mener du, at der findes to biologiske køn, er du heteronormativ.

Støtter du ikke Ukraines medlemskab af Nato og EU, er du putinist. Synes du, at Joe Biden burde gå på pension, er du trumpist. Frygter du islams udbredelse i Vesten – ud fra et empirisk grundlag – er du hadefuld. Ønsker du gerningsmænd dømt og straffet, er du hævngerrig.

Synes du, at det er skolens opgave at lære eleverne specifikke færdigheder, er du reaktionær. Bruger du udtrykket ”finke” om en dum gås, er du mandschauvinist. Mener du ikke, at kvinder skal have positiv særbehandling, er du også mandschauvinist.

Tvivler du på vindmøllers gavnlighed, er du klimabenægter. Synes du, at Greta Thunberg skal gå lidt mere i skole, er du så meget en boomer. Foragter du menneskesmuglere, er du ond. Brænder du Koranen, skal du i fængsel. Brænder du Bibelen, er du kunstner.

Mistror du kommissærvældet i Bruxelles, er du en farlig demagog. Mener du, at briterne havde en pointe med brexit, er du bare for dum. Gør du grin med Black Lives Matter, FN, Den Arabiske Liga eller DI, er du endnu farligere. Vil du ikke en bedre verden, er du fortabt i Charlottenlund.

Mistænker du ukrainske eller norske gerningsmænd for at have sprængt Østersøens gasledning i stykker, er du dobbelt putinist. Spiser du kød, er du et dumt svin. Spiser du svin, skal du spise kylling i stedet. Spiser du kylling, skal du spise perlespelt til. Spiser du allerede perlespelt, skal du spise mere salat. Synes du ikke om elbiler, er du en fossil. Går du op i historien, er du det gange to.

Er du ikke tolerant med hensyn til Palæstina, aktiv dødshjælp, kunstig befrugtning, regnbuefamilier, kønsoperationer til børn og unge, brugen af digitale hjælpemidler i skolen og udbredelsen af psykologiske diagnoser til børn, forsager vi dig. Går du i kirke, er du latterlig. Tror du på Gud, tror du på julenisser. Kritiserer du en hvilken som helst muslimsk norm, er du menneskefjendsk. Afskyr du tørklæder og burkaer og ser dem som sorte varsler, afskyr vi dig.

Spiser du tatar, har du ikke fortjent at leve. Er du medlem af Hjemmeværnet, Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige, er du nazist. Læser du flest bøger skrevet af mænd, er du toksisk.

Hader du, når dagblade og virksomheder flager med Pride-flag, hader vi dig. Er du træt af Hollywood, har du intet at gøre her. Synes du ikke, at vi skal redde verden, er det slut.

Den nye religion er endnu i sin vorden. Nu er det læsernes tur. Hvad skal den hedde – og hvilke dogmer er de vigtigste? Jeg har brug for jeres hjælp. Vi står midt i et vandskel. Kriserne håber sig op. Kloden går under. Transformationens tidsalder er begyndt. Kampen er indledt. Væk med de utilbørlige!