Den kulturelle revolusjonen

– Det handler ikke om at koranen brennes, men om å diktere vårt samfunn

En ex-muslim sier at kravene om å forby brenning av koranen i bunn og grunn handler om at fundamentalister vil diktere og undertrykke vestlige lands måte å leve på. Forbud mot koranbrenning er bare forløperen for noe langt større. Det handler om den gradvise islamiseringen av samfunnet vårt.

Tirsdag 22. august klokken 13.00 arrangeres en koran-demonstrasjon foran den tyrkiske ambassaden i København. Arrangøren, Foreningen Frafalden ved styreleder Mustafa Sayegh, står bak demonstrasjonen der koranen ikke skal brennes, men arrangøren skal «verbalt rive i stykker koranen og dens innhold».

Henvisningen til «rive i stykker» handler om den danskiranske kunstneren Firoozeh Bazrafkan som lørdag 5. august stilte seg opp foran den iranske ambassaden i København og satte opp sitt eget lille «kjøkken» der hun med et rivjern rev opp hele koranen og plasserte restene i en bøtte formet som en urne. Seansen kan ses her.

Symbolikken var tung, ikke minst fordi den viser at en kvinne på sitt eget kjøkken kan vise fingeren til ondskapen som ayatollahstyret i Teheran representerer. I ondskapens midte er vissheten til ayatollahene om at ytringsfriheten er deres største fiende. Derfor må den knuses.

Den iranske ambassaden uttrykte at de var «ekstremt forferdet» over handlingen og at Danmark tillater dette, og i en skarp appell til regjeringen henviste ambassaden til et koransitat: «Vi har åpenbart koranen og vi er dens beskytter». Bazrafkans handling ble karakterisert som et «sirkus», og det kommer klart frem av appellen at alt som omhandler skjending eller kritikk av koranen må forbys, rapporterer Den korte avis.

En ren maktkamp

Førstkommende lørdag skal det altså igjen demonstreres i København, noe som antakelig kommer til å forferde den islamske verdens ambassadører vel så mye som koranbrenning.

«Det handler ikke om koranbrenning, det handler om at islamske krefter vil undertrykke og diktere», sier Mustafa Sayegh, og fortsetter:

«Fornærmelse over koranbrenning er bare en unnskyldning og dekker faktisk over den virkelige årsaken bak det, som stammer fra islamske doktriner og tekster», ifølge Sayegh, som blant annet peker på dette selvfølgelige punktet:

«Blastemi og kritikk av islam har aldri blitt akseptert og blir til og med straffet med død og fengsel i flere muslimske land i dag.»

Ja, det finnes så langt vi har registrert ikke et eneste land i den islamdominerte verden som aksepterer blasfemi og ramsalt kritikk av islam.

Som Mustafa Sayegh uttrykker det, skjer ikke islamisering i et samfunn ved at en langskjegget imam rir på kamelen sin med et sverd i hånden.

«Nei, islamisering skjer når islamske doktriner normaliseres og aksepteres i et ellers frihetselskende samfunn. Derfor må man aldri bøye seg for denne typen trusler og trusler», skriver han.

Styrelederen i «Frafalden», som til daglig er malermester, vet hva han snakker om når det kommer til trusler og trusler. Helt siden han skrev sitt første islamkritiske innlegg på sin Facebook-profil i 2015, har han mottatt drapstrusler fra både fremmede og familien i utlandet. For ikke å snakke om spredningen av rykter og baksnakking blant muslimer, samt falske anmeldelser av virksomheten hans og forsøk på å få ham ut av skolestyret på den eldste guttens skole og mye mer.

Lar seg presse

I januar i år ble det forsterket etter at han skrev et innlegg på Facebook om Rasmus Paludans koranbrenning og begrunnet sin oppfatning om at det var greit å brenne eller makulere Koranen.

«Uten å brenne Koranen, makulere den eller lage papirfly av den, brukte jeg rett og slett ytringsfrihet, og det var nok til å generere drapstrusler rettet mot meg, min kone og mine tre barn», skrev Mustafa Sayegh i Berlingske lørdag 12. august.

Reaksjonene har vært sterke blant flere samfunnsdebattanter i Danmark etter at statsminister Mette Frederiksen og utenriksminister Lars Løkke Rasmussen har gjort det klart at de er vi villige til å innskrenke ytringsfriheten (forby koranbrenning). Som det sies: De har valgt «underkastelsen» i frykt for terror, uten å konkret definerer hvilke trusler Danmark skulle stå overfor. Frederiksen og regjeringen har nylig bøyd seg for OIC også på et annet punkt og nektet å legge Muhammed-krisen til den offentlige skolens historiekanon, med henvisning til de samme sikkerhets- og utenrikspolitiske konsekvensene. Hun vet derfor godt at Danmark allerede har nådd det punktet at regjeringen lar den muslimske verden diktere undervisningen til danske skoleelever.

Etter at Danmarks regjering forbilledlig stod opp for ytringsfriheten under Anders Fogh Rasmussen (liberalkonservative Venstre) i 2006, har Danmark nå er regjering som gjør knefall for mørke regimer som seiler under OICs ufrie flagg.