Den kulturelle revolusjonen

«Det gamle Sverige eksisterer ikke lenger, og jeg kan ikke leve i det nye»

Det kanskje mest oppsiktsvekkende drapet i Sverige henlegges. Den nyutdannede legen Karolin Hakim ble skutt og drept på åpen gate i Malmø i 2019 med sitt spedbarn på armen. Daværende justisminister for Socialdemokarterna skulle jakte på de skyldige til "verdens ende". Nå er saken henlagt, og tankene går til en annen lege som samme år sa følgende: "Det gamle Sverige eksisterer ikke lenger, og jeg kan ikke leve i det nye." Hun beskrev Sverige som en "brann- og mordtomt", og flyttet til Ungarn for å kunne leve et normalt hverdagslig liv.

– Jeg vil ta det gamle Sverige med meg i hjertet og jeg vil aldri glemme det. Resten av livet kommer jeg til å bære på denne sorgen og savnet etter landet mitt, men også sinnet mot politikerne våre som har tillatt og planlagt dette og forrådt folket sitt på det groveste.

Kvinnen bak disse ordene er legen Mercedes Wahlby, tidligere fransk statsborger.

At hun har rett i sin såre betraktning er ikke mulig å ta fra henne. I går kveld/natt gikk det av fire bomber i Sverige på i overkant av en time. I dag er den tragiske nyheten denne: Karolin Hakim, småbarnsmor og nyutdannet lege, ble skutt og drept på åpen gate i Malmø i august 2019 mens hun bar sitt to måneder gamle spedbarn i armene. Hennes mannlige partner var målet, som hadde koblinger til gjengmiljø i den sydsvenske byen, men han stakk før skuddene smalt. Da bestemte morderen(-e) seg for heller å drepe Karolin.

Saken fikk topp prioritet av politiet. Justisminister for Sosialdemokraterna, Morgan Johansson, gikk kraftig ut i mediene og lovet at de skyldige skulle jaktes til «verdens ende». Og, ja, politiet har nok gjort sitt aller beste for å få has på de skyldige bak det avskyelige mordet, men de møter veggen i de lukkede, klanbasert gjengmiljøene. Ingen våger å «sladre». Derfor står politiet bom fast i etterforskningen, og henlegger nå saken, melder svenske medier i dag morges. Det finnes ingen flere etterforskningsmuligheter, heter det, til tross for at politiet har to mistenkte i saken, en for selve drapet og en for medvirkning.

– Vi har snudd hver stein, men problemet er at ingen vil snakke. Mange uttrykker sin avsky for selve forbrytelsen, også personer som selv er i kriminelle miljøer. De ønsker likevel ikke å delta i etterforskningen, sier aktor Lisa Åberg.

En tankevekkende beretning

Samme måned som Hakim ble kaldblodig skutt, la den da nylig pensjonerte legen Mercedes Wahlby ut en lengre status på Facebook, en status svært mange kjente seg igjen i. Wahlby fortalte at hun og sin svenske ektemann ikke orket å leve lengre i Sverige. Avgjørelsen om å forlate det skadeskutte landet var tatt:

Vi har kjøpt en leilighet i Budapest. Det er ikke med lett hjerte og ikke uten store kvaler at vi har tatt den avgjørelsen. Vi har diskutert å forlate Sverige i minst fem år, frem og tilbake. Mannen min som er etnisk svensk har vært den mest motiverte. Gjennom årene har jeg prøvd å komme med millioner av unnskyldninger for å utsette beslutningen. Jeg har alltid håpet at det etter hvert vil gå seg til i Sverige. Men år etter år har jeg kunnet konstatere at alt bare blir verre og verre, og jeg har lite håp om at denne negative utviklingen kan snus. Jeg tror det er for sent, og det er mulig det ikke vil skje i løpet av min levetid.

Jeg kan ikke lenger leve under dette enorme mentale stresset, utryggheten og utryggheten, drap, skyting, henrettelser, eksplosjoner, voldtekter og gruppevoldtekter, ran, innbrudd i hjem, juling, bilbranner, skolebranner, alvorlig kriminelle som etter et relativt kort fengselsopphold kanskje løslates, beveger seg fritt blant oss, en stadig mer demontert velferd, mangel på helsepersonell, lærere, eldreboliger, mangel på eldreomsorg, økende antall fattige pensjonister, kommuner i prinsippet konkurs, alle disse gå-sonene som heter noe annet, mangel på politiressurser hvor det kan ta 1,5-2 timer for dem å komme fram til åstedet for pågående forbrytelser, eller de ikke i det hele tatt vil, disse lygende politikerne uavhengig av politisk farge og de gjennomførte såkalte PK-mediene, mangelen på dissens-tenking, den krympende ytringsfriheten, det stadig tynnere demokratiet og ikke minst den pågående og utbredte islamiseringen av landet. Hvis jeg hadde ønsket denne formen for stat, hadde jeg 53 forskjellige land å velge mellom!

– Jeg føler at jeg bor i et fengsel

Jeg klarer ikke lenger å høre eller lese daglig at det er slik det er i det nye Sverige, og at det er bare å akseptere det og like situasjonen. Jeg orker ikke lenger å høre politiets råd, som gradvis utvides med nye anbefalinger, låse bildørene mens du kjører, ikke gå ut alene på kveldstid og netter, ikke jogge alene i skogen, ikke oppsøke mørke smug eller gater, ikke ha dyre klokker eller gullsmykker, ikke bruk visse former for klær, ikke ta bestemte drosjer eller offentlig transport alene kvelds- eller nattetider, ikke svar på tiltale eller se visse menn i øynene slik at de ikke tolker det som en invitasjon, etc. Med andre ord hold deg innenfor hjemmets fire vegger!

Jeg føler at jeg bor i et fengsel, at jeg ikke kan puste fritt, at jeg hele tiden må tenke meg om, være oppmerksom på omgivelsene mine og se meg over skulderen.

Jeg er opprinnelig fransk, svensk statsborger gjennom mange år og har bodd i Sverige siden 1972.

Jeg anser meg selv som godt integrert og assimilert. Ektemannen min har mange ganger, i forbindelse med diskusjonene våre om blant annet utvandring, sagt at jeg er mer svensk enn han er.

Sannsynligvis har han rett, fordi jeg har elsket gamle Sverige og ansett det som mitt hjemland. Sverige har gitt meg langt mer enn Frankrike noensinne har gjort. Sverige ga meg for første gang i mitt den gang unge liv lykke. Jeg har også funnet to fantastiske kjærligheter. Jeg har hatt muligheten til å få en utdannelse i tidlig alder. Jeg har jobbet hardt og gjort en karriere og gjort min plikt i alle disse årene. Jeg ble pensjonist i en alder av 67 år, men fortsatte å ta oppdrag til jeg var 69 år. Jeg har tilbakebetalt all gjeld, inklusive studiegjeld, betalt høye skatter og bidratt mer til samfunnskontrakten enn jeg har konsumert.

For Wahlby og ektemannen var det ikke aktuelt å flytte til et annet vesteuropeisk land. Alle de vesteuropeiske landene lider under samme skjebne skapt av en ukontrollert, ikke bærekraftig innvandring fra det utvidede Midtøsten, bare i ulik grad. «Alle» halser etter Sverige og skadeskutte Frankrike ved å fortsette den høye uintegrerbare innvandringen. Eksempelvis, tross ny svensk regjering som har lovet kraftige innstramninger, ligger Sverige an til å gi opp mot 110.000 nye oppholdstillatelser i år.

Wahlby fortsatte slik:

Jeg har de siste årene undersøkt en flukt til et nytt land. For flere år siden ble Frankrike valgt bort som et alternativ. Heller ikke Spania, Italia, England, Belgia og Nederland er attraktive land annet enn språklig. Danmark var lenge en mulighet, men landet har dels sine egne problemer, selv om de ikke er så alvorlige som her i Sverige, og delvis er det andre grunner. Utenfor EU er det for sent for oss. Vi er for gamle. Tilbake står Visegrad-landene, og jo mer negativt jeg hører og leser om disse landene, jo mer interessert blir jeg i selv å undersøke sannhetsgehalten i påstandene. Vi besøkte Polen i fjor, og i år var det Ungarn.

– Jeg er ikke naiv. Alt er ikke perfekt

Jeg var i Budapest i 35 dager, og det føltes helt riktig. Blant annet følte jeg meg trygg. Hver dag reiste gikk jeg med buss og t-bane, til og med sent på kvelden og om natten. Ingen problemer. Det ville jeg aldri tørre i Stockholm. Jeg har sett et folk som er vennlige og hjelpsomme, som er stolte av sitt land, sitt opphav og sitt flagg. Foran parlamentet er det for eksempel en flaggstang med det ungarske flagget, og når flagget heises blir det hedret av to soldater.

Jeg er ikke naiv. Jeg tror ikke alt i Ungarn er perfekt. For eksempel har jeg sett at det finnes fattigdom, at det er eldre mennesker som tigger på gater og torg, sannsynligvis fordi pensjonen deres ikke strekker til. Jeg har sett at det  finnes rusavhengige, og jeg har hørt at det er problemer med en viss type mennesker som de som er utenfor dagligvarebutikkene våre (i Sverige). Jeg forstår også at Ungarn, som er under sterkt press, for ikke å si utpressing fra EU, en dag kanskje vil bli tvunget til å gjøre som EU vil, men da er jeg forhåpentligvis ikke i live.

Språk er et problem, men jeg vil gjøre mitt beste for å lære det. Jeg har allerede begynt. Og jeg kommer ikke til å bli en belastning for mitt nye land fordi jeg kan forsørge meg selv.

Det gamle Sverige eksisterer ikke lenger, og jeg kan ikke leve i det nye. Jeg vil ta det gamle Sverige med meg i hjertet og jeg vil aldri glemme det. Resten av livet kommer jeg til å bære på denne sorgen og savnet etter landet mitt, men også sinnet mot politikerne våre som har tillatt og planlagt dette og forrådt folket sitt på det groveste.

Snart reiser jeg tilbake til Budapest for å overta en eiendom. Deretter regner jeg med at innen ett år har jeg avviklet alt mitt i Sverige og jeg vil permanent være bosatt i Ungarn.

Hvor mange svensker som har forlatt Sverige siden 2019 kjenner vi ikke til, men vi kjenner til andre som har gjort det og som ikke har angret en eneste dag. Tvert om har de opplevd valget som en befrielse.

(Illustrasjonsfoto av HRS med avdøde Karolin Hakim)