Innvandring

12 nye søknader om å brenne koranen

De to koranbrennerne Salwan Momika og Salwan Najem ønsker å brenne koranen utenfor det svenske Migrasjonsverket. Årsaken er alle muslimer som har fått oppholdstillatelse av innvandringsmyndighetene. – Det er Migrasjonsverket som har ødelagt Sverige, sier irakeren Salwan Momika. De to har til sammen nå søkt om 12 nye koranbrenninger.

Sverige ser ut til å bli et land før og etter at brenning av koranen startet. Landet er virkelig satt på kartet av de 57 OIC-landene.

Denne uken har de to irakiske aktivistene sendt inn ikke mindre enn tolv nye søknader til svensk politi om å brenne koraner flere ulike steder i landet. De to «heteste» stedene er utenfor den tyrkiske så vel som den pakistanske ambassaden.

Årsaken er åpenbar: disse landenes reaksjoner på tidligere koranbrenningene i Sverige.

Til Samnytt forklarer den mest kjente koranbrenneren etter dansksvenske Rasmus Paludan, Salwan Momika, med ett ord hvorfor han og kameraten har søkt om flere tillatelser til å brenne koranen: «Ytringsfrihet!»

– De kan ikke gripe inn i vår ytringsfrihet og Sveriges grunnlov. De må godta det.

I tillegg er det sendt inn søknader om å brenne koranen i Malmö, Solna, Södertälje og Örebro, samt flere steder rundt i Stockholm.

– Dette er byer som Isis sover i, sier Momika.

Utenfor to moskeer

Momika har nok sikkerhetsmyndighetenes tall på rundt 2.000 potensielle islamske terrorister i tankene. Samtidig var Sverige ett av de landene i Europa som produserte flest IS-krigere ut fra folketallet.

– Vi må vekke de (islamister, red.) som gjemmer seg der, så vi kan plukke dem opp og kaste dem ut. Så snart vi brenner Koranen, gir de seg til kjenne. Da kan alle se hvordan islamister er, sier Momika.

En koranbrenning er planlagt å holdes utenfor Fittja-moskeen. En annen utenfor moskeen på Södermalm i Stockholm.

Momika står i fare for å bli kastet ut av Sverige. Han har ikke permanent opphold. Ikke minst derfor vil Salwan Momika, sammen med vennen og landsmannen Salwan Najem, brenne koranen utenfor Migrasjonsverkets hovedkvarter i Sundbyberg.

En årsak er at Migrationsverket har besluttet å behandle Momikas sak på nytt hva gjelder oppholdstillatelse i Sverige siden han begynte å drive med koranbrenning.

– Akkurat som de åpnet min sak, kan de åpne alle andres sak også, sier han.

Salwan Momika gir Migrasjonsverket skylden for mange av problemene i Sverige.

– Det er Migrasjonsverket som har ødelagt Sverige. Sverige går til helvete på grunn av Migrasjonsverket, sier han.

Hvorfor? Fordi de slipper inn feil folk eller hva tror du?

– Muslimer sier de har blitt kristne eller ateister, at de ikke tror på Gud. De lyver til staten og Migrasjonsverket. De bringer IS hit til Sverige.

Hovedillustrasjon: Samnytt/YouTube