Demografi

Sverige markedsføres som muslimenes land

I Sverige kan man leve som i et arabisk land. "Det er et land for muslimene", lyder budskapet som går ut på Tik Tok til 60.000 følgere. Man trenger altså verken lære seg svensk eller delta på fellesarenar med ikke-muslimer. Budskapet kringkastes ikke overraskende på arabisk. Et tydeligere tegn på den manglende viljen til integrering og viljen til aktivt å gjøre Sverige om til et land i Midtøsten, skal man lete lenge etter.

Egentlig er vi ikke overrasket, men det er like fullt et ganske grøssende budskap som lyder fra ei jente født i Jemen og bosatt i Sverige. Hun, Esraa, er selvsagt behørig kledd i hijab og vide klær, og som alle vi har møtt i denne typen sjanger: Hele livet skal leves i islam og arabisk kultur, enten det er her eller der. Det er null intensjon om å bli en del av oss, tvert om fremstår det hele som en kulturell erobringstokt.

På den verdensomspennende plattformen TikTok markedsfører Esraa livet i Sverige for muslimer i araberlandene. Hennes 60.000 følgere blir fortalt rett ut at livet i Sverige er presist som i MENA og at det er enkelt å fortsette å leve som man gjør i opprinnelseslandet uten å måtte tilpasse seg noe som helst (annet enn trygdesystemet, vil vi anta).

Forstår ikke demokrati og frihet

Til tross for den enorme kulturelle forskjellen på Skandinavia og Midtøsten har folk fra MENA-land likevel valgt å bosette seg her hos oss. Det handler åpenbart ikke om at de vil legge sin gamle kultur bak seg, ei heller språk, religion eller tradisjoner. Det interessante er at det ikke synes å slå folk som dette at det er en grunn til at de forlater Midtøstens elendig fungerende stater, preget av religionsforfølgelse, kvinneundertrykking, undertrykking av minoriteter, mangel på demokrati og økonomisk fattigdom.

Å forstå hvorfor vi i Vesten har klart å skape verdens beste samfunn for befolkningene, ser ikke ut til å være et tema verken i den enkeltes hode eller rundt middagsbordet. De har kommet til dekket bord bygd over generasjoner av slitere, et dekket bord de synes å tro at vil fylles opp hvert eneste år av seg selv. Ikke trenger de å jobbe, ikke trenger de å bidra på noen som helst måte. Det hele handler om å melke ut trygdene og leve ut Midtøsten her.

At temaet befolkningsutskifting er betent og ikke tas i av makthavende sirkler, vet vi alt om, også her på berget. Temaet er Den Store Konspirsasjonen. Men her forteller jo Esraa at det er akkurat dette som skjer: De kommer her, og de tilpasser seg overhodet ikke den opprinnelige befolkningen og vår kultur. Mer svart på hvitt skal man lete en stund for å finne enn gjennom Esraas kanal på TikTok.

«Ditt arabiske hjemland»

Esraa viser blant annet frem en gate i det som antakelig er Helsingborg, fylt med arabiske butikker og restauranter. Hun kaller gaten for «den arabiske gaten i Sverige», og sier videre at du «umulig kommer til å føle at du er i Sverige når du er her i denne gaten».

«Du kommer til å føle at du er i ditt arabiske hjemland», kommenterer hun etter å ha vist frem hijaber, chadorer, arabiske søtsaker med mer.

Helsingborg er en populær by for muslimer, ifølge Esraa. I et annet klipp viser hun frem en bydel der majoriteten er muslimer og forteller at alt muslimer ønsker finnes der: arabiske frisørsalonger, restauranter, butikker, og det viktigste av alt, moskeen.

I nok en video er hun i Malmø utenfor stormoskeen, som har en kirke ved sin side. Med entusiasme forteller hun at moskeen er Skandinavias sørste og kostet «svært mye» å bygge, mer enn tre millioner euro, en moské som er en av de mest gjestfrie hun noensinne har opplevd.

Vi får vite at moskeen alltid er full, i motsetning til kirken «der folk har sluttet å gå».

Egne advokater til kamp mot barnevernet

Som godt kjent, har muslimer i Sverige drevet kampanjer mot svenske sosialmyndigheter om at de kidnapper muslimers barn, tvinger dem til å spise svinekjøtt, tvinger dem til å drikke alkohol og konverterer dem til kristendommen. Esraa følger opp i god stil med å markedsføre et arabisk advokatbyrå som man kan stole på for å få barna sine tilbake.

At Midtøsten er her på alle måter kan vanskelig motbevises. Vi har tillatt at store grupper har forflytte seg hit med alt av kulturell og religiøs bagasje.

Samnytt, (der også alle de nevnte videoene kan ses).