Den kulturelle revolusjonen

Skottlands nye visestatsminister feirer ramadan i regjeringens residens

Skottland har fått ny visestatsminister, som er nummer to i rang i regjeringen. Første dag på jobb i regjeringsboligen legger han, Humza Yousaf, ut bilde av seg selv i boligens resepsjon der han fremhever seg i bønn sammen med fem godt synlige mannlige familiemedlemmer. Om noen kvinner er med, er de godt skjult. Bildet kan vanskelig ses i en annen sammenheng enn at Skottland også er inne i en kulturell revolusjon der islam er i dens kjerne. Bedre blir det ikke av at Yousaf fremmer et sterkt anti-hvitt budskap.

Det er med en viss undring man ser bildet av pakistanske Humza Yousaf, som onsdag overtok posten som visestatsminister i den skotske regjeringen. Det er ikke mye kilt og sekkepipe over bildet, om man kan si det på den måten, som den nye statsråden selv har lagt ut på Twitter.

På onsdag, altså i går, overtok han posten som visestatsminister, en post vi ikke har i Norge, men som betyr høyest i rang etter statsministeren, og som utnevner statsråder og statssekretærer.

Maktposisjon, islam og anti-hvite

Yousaf (37) er født av pakistanske innvandrere og er praktiserende muslim. Det er både interessant og også oppsiktsvekkende at han selv velger å markere seg i sin nye maktposisjon ved å demonstrere sin islamske posisjon, en posisjon som står særdeles langt fra den skotske kulturen.

Yousaf utmerket seg nylig med et sterkt anti-hvitt budskap i nasjonalforsamlingen. Han, som nå er leder for det skotske nasjonalistpartiet, snakket i harnisk om alle posisjoner innen politikk og øverste myndighetsorgan som er besatt av skotter – og dette i et land med en befolkning der 96 prosent er av skotsk opprinnelse. Kommentarer fra folk på YouTube under det et minutt lange innslaget lyder blant annet slik:

Jeg kan ikke forestille meg hvorfor et sted så hvitt som Skottland kan ha så mange hvite mennesker.

Problemer med Skottland er at det er fullt av skotter, ifølge Humza.

Hvordan kan man ansette noen som har slikt hat i stemmen overfor deg?

Det er patetisk og bør kalles for hva det er. Rasisme.

Forestill deg å bosette deg i Afrika og klage over at alle er svarte.

For en rasist. Å dømme folk etter hudfargen deres. Mennesket burde skamme seg over seg selv.

I kommentarfeltet påpekes det også bønnen er ugyldig ettersom har deler bildet offentlig (den annulleres), mens en annen sier at bønnen er «ugyldig og ikke tillatt» i henhold til islam fordi det henger portretter på veggen i rommet.

Bønnen forgikk for øvrig i rommet kalt «The main drawing room», hovedsalongen, som vanligvis brukes til mottakelser av VIP-gjester og pressekonferanser.

Blottet for ydmykhet

Bønnebildet må ses som en maktdemonstrasjon i favør av islam. Som borger skal man tvinges til å akseptere patriarkalsk ideologi, altså islam. Man skal tvinges til å akseptere at dette nå er en likeverdig del av skotsk kultur som kristendommen er.

At Yousaf har inntatt nest høyeste politiske posisjon i Skottland er en hån mot den skotske befolkningen, ikke minst grunnet de sterke utsagnene mot den opprinnelige skotske befolkningen. Noe annet er vanskelig å konkludere. Han fremstår som blottet for ydmykhet over hva Skottland faktisk har gitt ham av betydelig personlig makt.

(Saken litt endret kl. 11:30 da vi først hevdet at ingen kvinner var med i denne bønnestunden, men det kan være en kvinne er med  – godt skjult bak Yousaf.)