Islam

Når det ufattelige likevel skjer

Av og til må man klype seg i armen i undring over om dette er en spøk eller ramme alvor. Men det skal være sant. Norge ved utenriksminister Anniken Huitfeldt skal samarbeide med ingen ringere enn den islamske terrorstaten Pakistan om å bekjempe "islamofobi" verden over. Pakistans troverdighet hva gjelder forfølgelse og ringakt for mennesker, er nær sagt null. Kristne og hinduer forfølges, tvangskonverteres og drepes i stor skala. Hva tenker utenriksministeren med? Er dette nok en skrape i hennes troverdighet, jamfør hentingen av Taliban til Norge på skattebetalernes regning for å snakke med Taliban om kvinners rettigheter?

Av og til blir man flau over å være nordmann. Som da Norge fløy inn Taliban for å koseprate om kvinners rettigheter i et lukket møte. Det var knapt så man trodde hva som foregikk. Huitfeldt dummet oss ut for en hel verden. Folk trodde knapt hva de så.

Nok en gang servers vi et slikt skammens øyeblikk. Det er Radio Pakistan som melder om at Norge og Den islamske republikken Pakistan sammen skal styrke arbeidet mot islamofobi. Samarbeidet ble stadfestet under en sikkerhetskonferansen i München.

En gjennomkorrupt overgrepsstat

Det er ikke snaut hva samarbeidet skal gå ut på: «Pakistan og Norge har bestemt at de sammen skal arbeidet for å forebygge økende antall islamofobiske hendelser i verden.» Avtalen ble inngått på søndag, der Huitfeldt møtte den korrupte pakistanske utenriksministeren Bilawal Bhutto Zardari fra PPP (Pakistan Peoples Party). Bhutto Zardari er sønn av avdøde statsminister Benazir Bhutto (drept i 2007) og den gjennomkorrupte ektemannen Asif Ali Zaradari, kjent under kallenavnet Mr. 10 percent (beløpet han skal ha tatt når han inngikk handelsavtaler på Pakistans vegne under Bhutto-regjeringene).

Pakistan er en mislykket stat (failed state) som ikke bidrar med annet enn ulykke til verden, inkludert terror. Innenriks er forholdene elendige på alle plan, ikke minst hva gjelder menneskerettigheter. Den muslimske minoriteten ahmadiyyane er under sterk forfølgelse både av staten og selvutnevnte bødler. Samme dag som Huitfeldt inngikk avtale med Zardari Bhutto, ble en norsk statsborger og ahmadiyya-muslim, Rasheed Ahmed, drept i Gujrat av en person «kjent for sitt hat og motstand mot ahmadimuslimer i lokalområdet».

Ifølge meldingene hadde han (Ahmed, red.) etablert en homeopatiklinikk i sitt hus for å hjelpe de mindre priviligerte i sin landsby, og var kjent for sitt humanitære arbeid i lokalsamfunnet. Drapet synes å være religiøst motivert og føyer seg i rekken av forfølgelse av ahmadiyyamuslimer i Pakistan.

At kristne og hinduer også er utsatt for massivt press og forfølgelse, er et velkjent fenomen siste halve århundret, og det har bare blitt verre med årene. Human Rights Commission of Pakistan, en høyt anerkjent menneskerettighetsorganisasjon som gjennom årene er støttet økonomisk av Norge, rapporterer eksempelvis jevnlig om overgrep som kidnapping av jenter og unge kvinner som tvangskonverters og tvangsgiftes til muslimske menn. familiene står maktesløse tilbake og kan ikke gjøre noe som helst, for det nytter ikke å be om hjelp hos det gjennomkorupte politiet. Langt på vei kan man hevde at overgrep som dette er sanksjonert av staten all den tid politisk ledelse ikke løfter en finger for å stanse slike overgrep.

– Ta tak i islamofobi

Denne staten skal Ap-regjeringen styrke sitt samarbeid med om å bekjempe islamofobi. Det er som å høre en elendig spøk. Norge og Pakistan skal altså samarbeide om å svekke ytringsfriheten. Det er i realiteten dette det handler om.

Twitter uttrykker Zardari Bhutto glede over et 75 år langt bilateralt samarbeid med Norge.

Besluttet å ytterligere styrke relasjonene våre på forskjellige områder og understreket behovet for å ta tak i islamofobi.

Mer enn noensinne trengs islamkritikk. Ikke minst i et Vest-Europa som konstant opplever den pågående islamiseringen , særlig  i storbyene. Vi kjenner knapt igjen våre egne land, og ytringsrommet blir stadig innskrenket på grunn av voldsalarm, nå sist ved at Sverige har lagt ned veto mot koranbrenning. Det samme har Norge gjort.

Vi vanlige, frie borgere undrer oss – med rette – hvordan enden på denne visa skal skrives. Hva Huitfeldt og Ap vil oppnå ser ut til å kunne være å blidgjøre ikke minst FN og EU, der de samme ideene om islamofobi råder.