Aktuelt

Kjærligheten kommer i mange fasonger

Helgens gladsak i norske medier var at Stein Erik og Bendik har forlovet seg. Men hva med Bjarne og Preeda?

Helgens gladsak i norske medier er at Stein Erik (66) med formue 33 milliarder kroner har forlovet seg med Bendik (27), formue ukjent. Jeg ble meget rørt, sier Hagen ifølge VG.

Et annet sted i landet bor Bjarne (66), uføretrygdet, formue 0, som for et par år siden var på ferie i Thailand. På en bar i Bangkok traff han en thailandsk kvinne på 27, la oss kalle henne Preeda, som han giftet seg med. På det lille stedet Bjarne bor gikk ikke dette ubemerket hen. Selv om Preeda har fått jobb på et gatekjøkken og er hyggelig og grei, er det ingen tvil blant folk flest om hvorfor Bjarne har giftet seg med henne.

Aldersforskjellen sier alt.

Når Stein Erik og Bendik går i pridetog med hvert sitt regnbueflagg og hyller kjærligheten, går folkesnakket i den bygda der Bjarne og Preeda bor. At Preeda har skaffet seg jobb, lærer norsk og bidrar til flerkultur i bygda, faller på steingrunn hos de lokale SV-ere. Det er feil legning og feil type flerkultur. Dessuten er Bjarne en mannsgris.

Kjærligheten kommer i mange fasonger. Av og til kan det også være helt andre grunner til å inngå ekteskap. Det er klart at for en kvinne fra en fattig familie i et utviklingsland kan det å komme til Norge være å trekke vinnerloddet, selv om ektefellen er trygdet. Og for en ung mann å gifte seg med en 39 år eldre mann med 33 milliarder i formue, kan det selvsagt også følge med visse fordeler.

Poenget er at så lenge det man gjør er helt frivillig, så har ingen rett til å kritisere noe som helst. Så lykke til Stein Erik og Bendik, og lykke til Bjarne og Preeda (hvis dere finnes et sted der ute).

Såpass rause bør vi alle være.