Demografi

Innvandring og barnefødsler avgjør vår skjebne

Færre barn fødes nå i Europa enn i afrikanske Nigeria. Frankfurt er den første byen i Tyskland der tyskerne er i mindretall. Det samme har skjedd i Birmingham og London. Britene er i mindretall. En økonom sier at den europeiske befolkningen blir halvert innen 2070, noe som betyr 400 millioner færre innbyggere. Bildet som tegner seg er tydelig: Demografien avgjør vår skjebne, og den skjebnen ser dyster ut kulturelt og økonomisk.

I løpet av de neste fire minuttene vil 1.000 barn bli født: 172 i India, 103 i Kina, 57 i Nigeria, 47 i Pakistan – men i hele Europa er tallet 52.

India forventes å gå forbi Kina som verdens mest folkerike land neste år. India vil også ha 20 prosent muslimer, og dermed verdens største islamske befolkning. Hvordan vil denne demografiske trenden påvirke den allerede vanskelige sameksistensen mellom muslimer og hinduer?

Innen 2021 vil Europas befolkning synke med 1,4 millioner, den største nedgangen på ethvert kontinent siden 1950, da disse tallene ble registrert første gang. To tredjedeler av verdens befolkning bor i et land der fruktbarheten er under reproduksjonsnivået på 2,1 barn per kvinne. Kinas befolkning forventes å synke med 6 millioner per år på midten av 2040-tallet og med 12 millioner per år på slutten av 2050-tallet, den største nedgangen som noen gang er registrert i landet. Kinas befolkning vil halveres  i løpet av de neste 45 årene, og landets befolkning eldes: landets BNP vil synke betraktelig, og samfunnet må for første gang forholde seg til en aldrende befolkning.

Japan og Sør-Korea uten et kampdyktig militære

Utviklingen er også dramatisk i Japan. Aldringen av landets befolkning har en skremmende effekt på landets militære. Siden 1994 har antallet unge mellom 18 og 26 år – rekrutteringsalderen – gått ned. Mellom 1994 og 2015 var det et fall på 11 millioner eller 40 prosent. «Japan har ikke lenger folk til å kjempe kriger», skriver Forbes. For første gang kjøper japanerne flere bleier til voksne enn til babyer (sic).

Det samme er tilfellet i Sør-Korea. Den synkende fødselsraten i Sør-Korea har blitt en nasjonal sikkerhetsutfordring», skrev Wall Street Journal i 2019.

«[D]er er færre unge som kan innkalles til militærtjeneste. Tjenestemenn i Seoul sier derfor at Sør-Koreas hær vil krympe fra sine nåværende totalt 600.000 mann til en halv million innen 2022.»

«Taiwan har lenge levd med den skremmende risikoen for en kinesisk invasjon, men en av landets største sikkerhetstrusler kommer innenfra, nemlig verdens laveste fødselsrate», bemerker  The Telegraph. Siden Taiwan har den laveste fødselsraten i verden, vil landet i 2050 kun ha 20 millioner innbyggere, med en gjennomsnittsalder på 57 år, mot 39 år i dag. Taiwan vil bli så ubetydelig at Kina kanskje ikke trenger å invadere landet i det hele tatt.

Den samme nedgangen er ventet i Italia, der folketallet sies å bli halvert i løpet av de neste 50 årene. I år har de italienske skolene 121.000 færre elever enn året før, og 2.300 skoleklasser er stengt. I fjor ble det 100.000 færre elever og 196 skoler ble stengt. I 2020 ble 177 skoler stengt, og i 2019 var det 124 skoler. Hvert år mister Italia 1-2 prosent av studentene sine. Antall skoleelever faller angivelig fra 7,4 millioner (siste tilgjengelige data er fra 2021) til 6 millioner i 2034 i «bølger» med 110.000-120.000 færre elever per år. I følge data utgitt av departementet  har 1.301 skoler blitt stengt i løpet av de siste åtte årene, noe som utgjør 13,3 prosent av de 9.769 skolene som fortsatt er aktive.

Denne krisen er ikke en prognose, fordi den skjer akkurat nå. Innen 2050 vil 60 prosent av italienerne ikke ha brødre, søstre, kusiner, onkler eller tanter. Den italienske familien, med faren som skjenker vinen og moren som serverer pasta ved middagsbordet til besteforeldre, barnebarn og oldebarn, vil være borte, utdødd som dinosaurer.

På den annen side vil Yemen, en mislykket stat i en forferdelig borgerkrig, ha en befolkningsvekst som er dobbelt så stor som Italia.

I Sahel-regionen i Nord-Afrika forventes befolkningen å nå 330 millioner, som er syv ganger så mange som i år 2000. Egypt vil nå 190 millioner innbyggere. Algerie vil gå fra dagens 42 millioner til 72 millioner (hvorav de fleste vil trolig se mot Europa). Marokkos befolkning vil vokse fra 36 millioner til 43 millioner.

Utskiftning

«Det gamle Europa» vil derfor stå overfor et Nord-Afrika med 318 millioner innbyggere, i tillegg kommer den enorme befolkningsveksten i Sahel-regionen. Ifølge Frankrikes nasjonale statistikkontor, Insee, er 29,6 prosent av Frankrikes 0-4 åringer nå av ikke-europeisk opprinnelse, sammenlignet med 17,1 prosent blant 18-24 åringer. Ikke-europeere utgjør 18,8 prosent av 40-44-åringene, 7,6 prosent blant 60-64-åringene og 3,1 prosent blant de over 80 år. Insee studerte nylig de tre siste generasjonene i Frankrike: Blant 0-4-åringene er 16,2 prosent barn eller barnebarn med nordafrikansk opprinnelse, 7,3 prosent er fra resten av Afrika og 4 prosent er fra Asia.

George Soros’ Open Society Foundation, som gir økonomisk støtte til migrasjon til vestlige land, sa allerede i 2011 at «mellom 30 og 40 prosent av befolkningen er muslimer» i Frankrikes nest største by, Marseille. Det må antas at den symbolske terskelen på 50 prosent må ha blitt overskredet nå, selv om det ikke foreligger noen offisielle rapporter ennå. Månedsmagasinet  Causeur  erklærer rett ut: «Langt mer enn 50 prosent av befolkningen i Marseille er nordafrikanere eller svarte afrikanere.»

De to spanske enklavene Ceuta og Melilla på Marokkos middelhavskyst er EUs eneste landegrense mot Afrika. I 1887 var bare én muslim registrert der, skriver den spanske avisen El Pais. I dag utgjør muslimer nesten 50 prosent av befolkningen og nærmer seg flertall. Ceuta og Melilla ser nå ut som de fleste europeiske byer vil gjøre om 20-30 år. Melilla er nå den første spanske byen hvis muslimske befolkning har oversteget 50 prosent på grunn av immigrasjon, familiegjenforening og høy fødselsrate.

Den egyptiske koptiske Boutros Boutros-Ghali, sa allerede i 2007 følgende:

«Den enestående kollapsen av Europas befolkninger og deres akselererende aldring står i kontrast til den fortsatt raske befolkningsveksten i de sørlige og østlige delene av Middelhavslandene. Dette vil forårsake svært akutte ubalanser!… Ukritisk innvandring risikerer å få vestlige samfunn til å kollapse under åket av ekstremt alvorlige problemer (kultursjokk, nykolonialistiske strukturer, arbeidsledighet, etc.)»

Hva med Øst-Europa og Vest-Europa?

Østeuropeiske ledere er krystallklare på at de ikke ønsker ikke-vestlige migranter for å hindre befolkningsfall hos egen befolkning. Som Viktor Orban, som satser på en aktiv og raus familiepolitikk for å få ungarske kvinners fødselsrater opp.

I et dramatisk scenario vil Øst-Europa kollapse. Romania vil miste 22 prosent av befolkningen, etterfulgt av Moldova (20 %), Litauen (17 %), Kroatia (16 %) og Ungarn (16 %). Le Monde advarer om at Sentral- og Øst-Europa nå er «konfrontert med frykten for utslettelse». FNs tall er til å rystes over:

«Bulgaria har gått fra 9 millioner innbyggere på 1990-tallet til 6,8 millioner i 2022, og i 2050 kan de være nede på bare 5,2 millioner. Serbia hadde 8 millioner innbyggere ved jernteppets fall. Befolkningen er nå 7,2 millioner, og om 30 år kan den ha sunket til 5,8 millioner. I samme periode kan folketallet i Litauen ha falt fra 3,8 millioner. til 2,2 millioner, og Latvias befolkning kan ha falt fra 2,7 millioner. til 1,4 millioner.»

Ifølge Die Zeit vil Tyskland slik vi kjenner det forsvinne: «22 millioner mennesker, eller mer enn en fjerdedel av befolkningen, kommer fra et annet land eller har foreldre født utenfor Tyskland». Ifølge Neue Zürcher Zeitung, er Tyskland i ferd med å bli et «land med fri immigrasjon», etter at det lenge har fungert slik i praksis. Christian Doleschal fra CSU har tatt avstand fra den tyske regjeringens immigrasjonsplan: «Dette vil ødelegge Europa på lang sikt», advarer han.

Den tyske forfatteren Uwe Tellkamp har også kritisert landets immigrasjonspolitikk. «Selv om jeg alltid respekterer andre kulturer, ønsker jeg fortsatt å bevare min egen. Jeg vil ikke bli som Frankfurt», sier han til  Süddeutsche Zeitung, og viser til den tyske byen hvor flertallet av innbyggerne ikke lenger er innfødte tyskere. Frankfurt er den første tyske byen der tyskerne ble en minoritet, og 15 prosent av innbyggerne er av tyrkisk opprinnelse.

Vesten har skapt mer velstand og bekvemmelighet for flere innbyggere enn noen annen kultur i historien. Vi svømmer praktisk talt i ressurser, men vi går tom for (eget) folk, som er den eneste virkelig uunnværlige ressursen.

Russland er det mest åpenbare eksemplet: det er verdens største land, det har rikelig med naturressurser, og likevel er landet i ferd med å : befolkningen er i katastrofal nedgang. Vladimir Putin vil ikke lenger være president i Russland når landet hans har mistet rundt 15 millioner innbyggere, og en tredjedel til halvparten av de gjenværende vil være muslimer.

I ukebladet  Le Point  stilles spørsmålet: «Er Russland redd for å forsvinne?» av Bruno Tertrais, forfatter av fagboken Le choc démographique og nestleder i Foundation for Strategic Research i Paris. «Bak konflikten i Ukraina lurer Russlands demografiske bekymringer over økt muslimsk innvandring.»

Forsker Kamil Galeev fra Wilson Center i Washington la nylig ut et kart over Russland:

«La oss snakke om russisk demografi. Som du kan se, er det enorme områder i Sibir og europeiske Russland har en synkende befolkning. Dette skyldes to faktorer. For det første en lav fruktbarhet. De eneste stedene hvor det er naturlig vekst er i de muslimske områdene…»

Til sammenlikning vil Pakistan øke befolkningen fra dagens over 200 millioner personer til over 400 millioner, som er nesten det samme antallet som hele EUs befolkning (448 millioner). Mange av Pakistans unge vil se etter nye hjemland i Vest-Europas «stan-områder», altså gettoer eller gettoliknende områder. Det er med andre ord ikke bare Afrikas befolkningsvekst som blir «en utfordring» for Europa i årene som ligger foran oss.

Ifølge The Economist vil mer enn halvparten av den forventede befolkningsveksten i 2050 være konsentrert i bare åtte land, hvorav flertallet er i Afrika: Kongo, Egypt, Etiopia, Filippinene, India, Nigeria, Pakistan og Tanzania. Nigeria vil ha flere innbyggere enn Europa og USA, skriver The Economist.

Inspirert av Gatestone