Islam

Brant koranen foran Oslo tinghus i protest mot straff

Lars Thoresen i Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) brant nylig en koran foran Oslo tinghus i protest mot at han ble dømt til tre ukers fengsel for bruk av forsvarsspray. Protesten ble filmet og lagt ut på Facebook. Videoen har gått viralt i den muslimske verden, med over 6 millioner visninger. I kommentarfeltet under videoen har det hittil kommet nesten 400.000 kommentarer. Flere av kommentarene skal inneholde grove drapstrusler og trusler om seksuelle overgrep mot norske og europeiske kvinner.

Videoen skal ha blitt lagt ut for ca. en uke siden, og kl. 08.07 i går la SIAN-lederen Lars Thoresen ut av melding på Twitter om at videoen av koranbrenningen har gått viralt i den muslimske verden. Da hadde videoen 4,1 millioner visninger. Nå skal antall visninger ha økt til 6 millioner, og i henhold til en pressemelding fra SIAN øker antall visninger med 100.000 i timen.

Videoen ble lagt ut for om lag seks dager siden.

«Det var muslimer i Norge som først oppdaget videoen, deretter skal den ha blitt blitt spredd til Tyskland og videre til Tyrkia og derfra til Midtøsten», skriver SIAN i pressemeldingen i dag morges.

På Twitter meldte Thoresen følgende for om lag en uke siden:

Videoen av vår siste koranbrenning går viralt i den muslimske verden. Nå over 4 millioner visninger. Se videoen og les kommentarfeltet her.

Blokkert

Facebook har tydeligvis blokkert Thoresen og SIAN, ettersom å trykke på lenken som går til Facebook-siden hans gir denne beskjeden:

«Dette innholdet er ikke tilgjengelig akkurat nå.»

Blokkeringen skal ha skjedd i formiddag.

Også denne lenken fungere derfor heller ikke, der Thoresen sier følgende: “Vi kan ikke ha en situasjon i Norge hvor en muslimsk mobb bestemmer hvem som har ytringsfrihet. Vi lar oss ikke skremme til taushet og vil selvfølgelig gjennomføre vårt arrangement i Oslo lørdag 5. november som planlagt”, skriver Thorsen.

Lars Thoresen ble nylig idømt tre ukers fengsel for å ha brukt forsvarsspray mot tre personer som angrep han i Oslo, derav koranbrenningen foran Oslo Tinghus der dommen mot ham falt. To av personene fikk sprayen i øynene. Sprayen ble brukt på sivile ved to demonstrasjoner hvor Sian brente koranen ved moskeer.

Thorsen hevdet han brukte den fordi demonstrantene fysisk prøvde å hindre ham i koranbrenningen, og påberopte seg nødverge. Det var imidlertid retten uenig i.

Videoen skal ha fått nærmere 400.000 kommentarer, men kommentarfeltet får man ikke se nå all den tid videoen antakelig er blokkert i sosiale medier.