Den kulturelle revolusjonen

Carl I. Hagen hadde helt rett i sine advarsler

Allerede på 80-tallet advarte FrP-nestoren Carl I. Hagen om at den ikke-vestlige innvandringen ville føre til at konflikter i opprinnelseslandene ville flytte seg hit. Være seg religiøse, politiske eller etniske konflikter. I engelske Leicester utspiller det seg nå akkurat hva Hagen advarte om. Muslimer og hinduer er i gatekamper mot hverandre. Også i getto i Stockholm har det nylig vært gatekamper mellom eritreere der den ene gruppen er regimetro, den andre er regimekritisk. Her ble over 100 personer varetektsfengslet. Carl I Hagen var med andre ord profetisk.

Det er definitivt et nytt Europa som har reist seg de siste årene. Etniske, religiøse og politiske konflikter håndteres med vold i det offentlige rommet. Ikke akkurat hva Ola, Kari, Medelsvensson eller Charles er særlig kjent for.

I gettoen Huseby skjedde følgende på lørdag: En regimetro eritreisk gruppe hadde leid seg et festlokale i bydelens Folkets hus, og på utsiden møtte eritreiske regimekritikere opp. Flere hundre eritreere barket sammen. Etter at politiet satte inn blant annet helikopter, opprørsutstyrte politifolk og hundepatruljer, ble seks personer arrestert og 105 personer ble satt i varetekt. 105!

Ifølge politiet handlet slagsmålet om «meningsforskjeller mellom to grupperinger». Altså politisk uenighet.

Vandaliserte hindutempel

Skjermdump fra Twitter

En tur over Nordsjøen til de britiske øyene, til innvandrertunge Leicester, har hinduer og muslimer jevnlig barket sammen siste måneden. Man antar at bakgrunnen for de voldelige gatekampene er en cricketkamp mellom India og Pakistan 28. august, en kamp India gikk seirende ut av. Som kjent er India og Pakistan særdeles bitre fiender etter at subkontinentets Mother India ble delt opp og Pakistan så dagens lys (1947, først Øst- og Vest-Pakistan, dernest Pakistan og Bangladesh). Maskerte og bevæpnede unge menn vandaliserte minst ett hindutempel, hvilket indikerer at opptøyene er initiert av muslimske pakistanere.

Det hadde vært interessant å vite om hva som ville ha skjedd om det var Pakistan som vant cricketkampen. Ville byens hinduer gått til voldelige opptøyer og angrep på byens moskeer? Jeg har mine tvil om de hadde begått seg inn på et slikt vågestykke.

Gammelmediene er forsiktige med å si hva som faktisk skjer: et religiøst anarki, der politiet ikke har kontroll. Man kan levende forestille seg hvordan mediene ville ha reagert om det var kristne som vandaliserte moskeer i landet. Det hadde blitt et ramaskrik uten like.

Vandalisme av hindutempler er noe man forbinder med nettopp Pakistan og India.

Et parlamentsmedlem fra Leicester, som er uavhengig etter å ha blitt kastet ut av Labour for å ha truet en kvinne med å kaste syre på henne, klarte å kommentere hendelsene med at det handler om «ytre høyre-elementer». Disse «elementene», påstod Claidia Webbe, er «innstilt på å bruke sosiale medier og annen nettbasert kommunikasjon for å skape religiøst og rasemessig hat … for å forårsake frykt, alarm og uro og for å provosere frem en reaksjon.»

Videre sa hun dette:

«Leicester er et lysende eksempel på hvordan mennesker fra forskjellige kulturer kan leve sammen side om side. Vårt mangfold er det som gjør Leicester spesiell. Vi er byen der minoritetene utgjør majoriteten. Og vi er rikere grunnet denne livlige utvekslingen av kulturer».

Vel, Leicester er ikke akkurat byen der ulike religiøse og etniske grupper for tiden holder hverandre i hendene rundt leirbålet.

Syv dagers opptøyer

«Ulikhet er vår styrke» (Diversity Is Our Strength), lyder slagordet i Storbritannia. Her er listen over de syv ulike (styrke-) hendelsene:

28. august

 • En 28 år gammel mann ble pågrepet mistenkt for legemsfornærmelse.
 • Seks menn på 21, 24, 25, 29, 30 og 44 år er pågrepet, mistenkt for vold. De har siden blitt løslatt mot kausjon.
 • En 19 år gammel mann ble pågrepet, mistenkt for voldelig ordensforstyrrelse.

5. september

 • Sju menn på 21, 24, 25, 27, 27, 29 og 31 år er alle pågrepet, mistenkt for lovbrudd. Alle er løslatt mot kausjon mens etterforskningen fortsetter.

6. september

 • En 24 år gammel mann ble pågrepet, mistenkt for besittelse av stikkvåpen. Han har siden blitt løslatt mot kausjon.
 • En 19 år gammel mann ble pågrepet, mistenkt for besittelse av skytevåpen. Han har siden blitt løslatt mot kausjon.
 • En 17 år gammel ungdom ble pågrepet mistenkt for besittelse av et stikkvåpen. Han har siden blitt løslatt mot kausjon.

7. september

 • En 27 år gammel mann pågrepet siktet for lovbrudd. Han er løslatt mot kausjon for å møte i retten på et senere tidspunkt.
 • En 28 år gammel mann pågrepet siktet for lovbrudd. Han har siden blitt løslatt mot kausjon for å møte i retten på et senere tidspunkt.

9. september

 • Tre menn på 36, 42 og 44 år ble pågrepet mistenkt for overgrep. De har siden blitt løslatt mot kausjon.
 • En 21 år gammel mann ble pågrepet, mistenkt for drapstrusler. Han har siden blitt løslatt mot kausjon.

11. september

 • En 26 år gammel mann ble pågrepet siktet for besittelse av stikkvåpen. Han er løslatt mot kausjon og skal møte i retten på et senere tidspunkt.

Den som hadde lyttet til Hagen…

Allerede på 80-tallet advarte daværende FrP-leder Carl I. Hagen nøyaktig om hva som nå utfolder seg i Vest-Europa. Hagen pekte på konflikter i de ulike opprinnelseslandene i kjølvannet av den oppstartede innvandringen til Norge. Konkret nevnte han både voldelige politiske, etniske og religiøse konflikter som kunne bli etablert i Norge. Profetiske Hagen talte som alltid den gang for døve ører.

Det ligger i sakens natur at det vi nå ser utspille seg i Sverige og Storbritannia (og eksempelvis i Tyskland der uro mellom kurdere og tyrkere blusser opp fra tid til annen) også ulmer under overflaten her på berget. Vi ligger som alltid bare noe etter utviklingen hos våre europeiske naboer, men politikerne gjør så godt de kan for å få det samme «lykkelige mangfoldet» her.

Breitbart