Aktuelt

Voldtok og forsøkte drepe grunnet avslag på frieri

En mann, angivelig fra Afghanistan, ble avvist da han fridde til en annen afghansk kvinne i Sverige. Dette skal ha fått ham til først å voldta henne for deretter å kaste henne ned i en gruvesjakt. Mirakuløst nok overlevde kvinnen.

Det vakte forferdelse på det ble kjent at en kvinnes skrik ble hørt fra en gruvesjakt, 20 – 25 meter dyp i Norberg i Sverige. Ifølge Aftonbladet skal mannen i 40-årene ha reagert med sinne da en afghansk kvinne i Sverige avviste hans frieri. Først voldtok han henne, deretter kastet han henne ned i en gruvesjakt for å drepe henne.

Da det var litt snø på bunnen av sjakten, kan dette ha ført til at kvinnen unngikk døden med et nødskrik.

Mannen kom til Sverige under migrasjonskrisen i 2015. Hans identitet er ikke bekreftet, men svenske myndigheter antar at han er afghaner. Han fikk avslag på asyl og befant seg ulovlig i Sverige på et såkalt samordningsnummer (tilsvarede det norsk DUF-nummeret, nummeret i Norge har tolv siffer, og begynner med årstallet du søkte opphold for første gang). Mannen ble pågrepet i helgen og siktet tirsdag ettermiddag

– Han har et samordningsnummer i Sverige og da er man ikke folkergistrert, sier en saksbehandler i Skatteverket til Samnytt.

Mannen kaller seg Mohamad Amini, snakker persisk, og i henhold til egne opplysninger er han 41 år gammel. Utfra rettspapir har han tre barn med ingen hustru.

Kvinnen ble heist opp fra gruvesjakten av et redningshelikopter. Amini er tidligere dømt for mindre lovbrudd, som ulovlig bilkjøring og besittelse av narkotika. Lovbruddene førte til bøter.

Fotomontasje: Samnytt