Den kulturelle revolusjonen

Satser på å bli valgt som rådmann ikledd nikab

Storbritannia kan nå en ny milepæl i prosessen med å islamisere landet. Ved lokalvalget i mai stiller firebarnsmoren Fajila Patel (36) som kandidat til rådmannsvervet for De konservative. Hun kan således bli den første folkevalgte ikledd nikab i Vest-Europa. Patel støttes av sine partifeller. De våger ikke annet - i angsten for islamofobi- og rasismeanklager?

Statsminister Boris Johnson karakteriserte nikab som en «postkasse», en karakteristikk som ledet til heftig debatt på de britiske øyene samtidig som kommentarfelt i sosiale medier tok fyr.

Gode odds grunnet demografien

Patel og Johnson tilhører altså samme parti, De konservative. Skulle Patel gå av med valgseieren 5. mai i kommunen Blackburn Borough, vil Vest-Europa antakelig for første gang se en folkevalgt kvinne i nikab. Mens cirka en tredjedel av innbyggerne i hele Blackburn Borough kommune er muslimer, utgjør andelen muslimer 84 prosent i de to valgdistriktene Patel stiller opp i. Men andre ord har Patel gode odds.

Akkurat som IS-terroristen Aisha Kausar i sin tid turnerte norske klasserom i nikab for å fjerne ungdommers påståtte fordommer mot dette redselskabinettet av et plagg, er også Patels uttalte mål angivelig å fjerne fordommer mot plagget.

«Jeg vil utfordre misoppfatningene om kvinner som bærer niqab og tvinge frem en holdningsendring til dem. Hovedgrunnen er: Jeg vil bryte ned barrierer», sier Patel. Hun understreker videre at ved å være en inspirasjon for andre kvinner, vil flere som henne  «være selvsikre nok til å stille som rådmann».

Så hva er holdningene lokalt hos De konservative til den nikab-brukende kvinnen med politiske ambisjoner? Det er full støtte.

– Fajila velger å bruke niqab, som er hennes rett og en rett vi alltid vil forsvare, akkurat som vi vil forsvare enhvers rett til å nekte å bære religiøse antrekk, sier Julian Arnold, som er formann for De konservative i Blackburn.

Dette er den pakistanske bøgda

En rapport fra 2021 slår fast engelske konservative sliter med en del angivelig islamofobe medlemmer. (I den kategorien inngår vel statsministeren? formoder jeg.)

Patels ektemann, 54 år gamle «Tiger» Patel, drosjesjåfør og lokal politiker for De konservative, sier han støtter sin hustru i kampen for nikab og politisk toppverv.

Å se hans valgvideo, med pakistansk popmusikk som lydbilde, var som å entre den pakistanske landsbygda. Han fremstår med et ego større enn alle andre enn dem som ikke har personlighetsdiagnoser. I nesten 2 minutter går han rundt på en lekeplass, sier ingenting, med kamera rettet mot egen person hvert eneste sekund, mens han dytter på kjettinger og ei huske. Det hele ender med at han står oppe på ei sklie med to fingre pekende mot himmelen (klassisk pakistansk tegn, ikke minst når menn danser), og løfter armene seiersrikt. Selv beskriver han seg som «en kjent og karismatisk samfunnsforkjemper».

Det Patel ikke visste var at da han løftet de seirende armene stod han bak en grafitti av mannlige kjønnsorgan. Videoen gikk viralt.

Patel hevder han er så populær i Blackburn at han selv kaller seg «Bo Jo», altså den lokale Boris Johnson. Hvorvidt statsministeren identifiserer seg med sin partikollega, er det nok grunn til å stille spørsmål ved.

Dette er altså Englands nye konservative. Nok et tegn i vår tid på hvilken fremtid innvandringsprosjektet staker ut for oss.

 

Hovedfoto: Fajila Patel

Den korte avis

Daily Mail