Demografi

Polen bygger nå mur mot Hviterussland for å beskytte Europa

Polen har nettopp startet byggingen av en 186 km lang mur som er 5,5 meter høy. Slik skal illegale migranter stanses fra å ta seg videre inn i Europa. Muren skal utstyres med kamera, bevegelsesdetektorer og andre tekniske innstallasjoner som skal hjelpe grensesoldatene til å stanse migrantene. Igjen ser vi at det er Øst-Europa som står opp og forvarer det europeiske kontinentet.

Polen erklærte unntakstilstand og økte soldater på grensen mot Hviterussland til 10.000 soldater. Det ble rullet ut piggtrådgjerde som etterhvert skulle bli til en mur. Dette for å stoppe irakere, afghanere og afrikanere i å ta seg videre inn i Europa, meldte vi sist høst. Dette fordi Hviterussland erklærte hybridkrig mot Europa grunnet EUs sanksjoner mot diktaturet.

Nå skal den polske muren mot Hviterussland realiseres og stå ferdig i juni. Det jobbes allerede døgnet rundt for å få reist den nesten 20 mil lange muren på 5,5 meter i høyden. Kaptein Krystyna Jakimik-Jarosz, en talskvinne for den polske grensevakten, vil ikke oppgi av sikkerhetsmessige årsaker hvor grensegjerdet skal bygges på den litt over 40 mil lange grensen mot Hviterussland. Dette fordi da vil hviterusserne utnytte dette og sende migranter til den delen av grensen som ikke er hermetisk lukket.

Da konflikten mellom Hviterussland og Polen toppet seg i fjor høst, registrerte den polske grensekontrollen hundrevis av forsøk på ulovlige grensepasseringer hver dag, de fleste fra land som Syria, Afghanistan og Afrika.

Mens Frankrike segner om

Polens resolutte agering gir assosiasjoner til hva som skjedde for over 300 år siden ved Wiens porter. De tyrkiske osmanerne var i ferd med å innta hjertet av Europa, og Polens konge, Jan Sobieski, og hans menn red til Wien og klarte å slå angrepet tilbake. Dagens polakker er fremdeles svært bevisste og stolte over hendelsen i 1683.

Skjermpump, YouTube. De illegale inntar en basilika. 

Polens vilje til å stå opp for eget land og resten av Europa, står i dyp kontrast til det som eksempelvis utspiller seg i Frankrike, kun tre måneder før nasjonalvalget. Minimum 300.000 illegale migranter har de siste årene slått seg ned i Seine-Saint-Denis nordøst for Paris, ifølge en rapport fra parlamentet (2018-tall). I Seine-Saint-Denis bor det rundt 1,5 millioner legale innbyggere. Politikere mener at i løpet av to tiår vil Seine-Saint-Denis ha utviklet seg til en «stor etnisk getto» grunnet den pågående legale innvandringen og den illegale. Frankrike mottar rundt 400.000 nye innvandrere hvert år, de fleste fra den islamdominerte verden.

Den samme rapporten sier at Seine-Saint-Denis, kun seks mil fra Eiffeltårnet, opplever en voldsom belastning for de offentlige tjenestene som skaper sosiale spenninger. Samtidig opererer sharia i lokale domstoler etablert av muslimske ledere. Narko-omsettingen er svært høy, og islam har tatt helt over gatebildet. Kriminaliteten er skyhøy.

Man anslår at det minimum er 160 offisielle moskeer i Seine-Saint-Denis, og mange flere uoffisielle kjeller- og garasjemoskeer. Dette opp mot 117 katolske og 60 protestantiske kirker.

Som Ungarns statsminister, Viktor Orbán, sa det for noen år siden: «Det finnes ikke en konvensjon som forplikter oss til å begå kollektivt selvmord».