Demografi

Franske kirker beskyttet med våpen i julen

Franske kirker ble i julen beskyttet med våpen av politi og soldater. Frykten var at medlemmer av kirken og prester kunne bli halshugget. Hovedstrømsmediene vil aller helst tie om trusselen mot kristne på europeisk jord. Derfor ble den nye terrortrusselen mot kristne - i Europa denne julen - langt på vei fortiet.

I begynnelsen av desember ble en Maria-prosesjon angrepet i Nanterre Frankrike av islamister som truet med å halshugge katolikker og som spyttet på prester. Uken etter var det nødvendig med politi-tilstedeværelse ved messen for å sikre at ingen faktisk ville bli halshugget.

Dette er det nye Europa, og det skal aller helst ikke snakkes om.

26. desember la Catholic Arena ut denne videoen som viser væpnede soldater på utsiden av en kirke idet kirkegjengere forlater kirken etter en gudstjeneste.

Det skal være flere opptak av kirker som ble bevoktet av væpnet politi og militær i julen.

Takker for beskyttelsen

Det franske nyhetsnettstedet Objectifgard skrev om de som står vakt med våpen.

En kvinne, Marie-Louise, som deltok på messe i Saint Felix-kirken, forteller at hun følte seg trygg med væpnet beskyttelse på utsiden av kirken:

«Du vet aldri, vi lever i gale tider og noen mennesker kan godt komme og gjøre hva som helst her. Vi er ikke et mål som Vatikanet kan være, men se på hva som skjedde andre steder i Frankrike for noen år siden, og du vil forstå at gendarmene har rett til å komme hit.»

Kvinnen har nok det vanvittige drapet på presten Jaques Hamel (85) i 2016 i tankene. Han ble halshugget på alteret av to personer som sverget troskap til Den islamske staten. For ikke å snakke om angrepet i kirken Notre Dame i oktober 2020. En kvinne i 40-årene som etter å ha blitt angrepet med kniv og hardt skadet, klarte å komme seg ut av kirken og til en kafé på den andre siden av gaten. Før hun trakk det siste åndedraget, sa hun til andre til stede i kafeen: «Si til barna mine at jeg elsker dem.»

Den andre drepte var en kirketjener som tjenestegjorde i kirken stort sett hver dag fra morgenbønn til og med messen om kvelden. Mannen i 50-årene var far til to barn. Han fikk strupen skåret over og ble nesten halshugget.

Den tredje terrordrepte var en kvinne i 60-årene. Den 21 år gamle terroristen klarte også å strupeskjære henne og nesten fjerne hodet fra kroppen. Terroristen skadet et ukjent antall flere til stede i kirken mens han skrek «Allahu Akbar» – Allah er større – og ble like etterpå skutt av politiet i skulderen og fraktet til sykehuset.

– Terrortrusselen er betydelig, sier innenriksministeren

Ifølge Actu ble halvparten av alle tilhørende de militære reservestyrkene satt inn  i julen for å sørge for sikkerheten til franske katolikker.

La Croix kjørte overskriften Til jul, økt sikkerhet rundt kirker, og uttalte at ordren hadde kommet direkte fra den franske innenriksministeren.

«I frykt for risikoen for et angrep i juletiden, ba innenriksminister Gérald Darmanin prefektene om å styrke sikkerheten rundt kirker. Politi og militært personell vil være stasjonert i nærheten av gudstjenester.»

Cnews rapporterte dette:

Innenriksminister Gérald Darmanin ba prefektene om å være spesielt oppmerksomme på kristne og katolske tilbedelsessteder.

Han mener terrortrusselen «for øyeblikket er betydelig og kan slå til når som helst».

Innenriksministeren vil takke politiet som skal beskytte befolkningen i høytiden og legger til at han selv skal være «på politistasjon i jul og nyttår».

Le Progres rapporterte om en annen kirke som også var under beskyttelse av politi og militærpersonell. De bevæpnede var til stede både da kirkegjengerene ankom og forlot kirken. Samtidig patruljerte soldater i området rundt kirken Saint-Genis-Laval, sørvest for Lyon.

I en kirke i Carcassonne stormet en muslim kirken og skrek at han var muslim før han ble arrestert. Det ble hevdet at marokkaneren var påvirket av alkohol.

Samme uke la den franske presidentkandidaten Eric Zemmour ut en mye hyllet video som verdsatte Frankrikes katolske arv og påpekte at kristne er de mest forfulgte folkene på jorden. 

Som Catholic Arena kommenterer utviklingen: Paris er ikke lenger Paris.

For vår del kan vi legge til: Frankrike er ikke lenger Frankrike. Spørsmålet er i hvilket vesteuropeisk land de neste angrepene på kirker, prester og kirkegjengere vil skje. For demografien tikker taktfast i islams favør. 2022 blir ikke et unntak fra regelen.