Vi kan tilby kunstfoto av Kurt Westergaard med nesten 5.000 Muhammedtegninger!

Vi legger i dag ut for salg 40 nummererte kunstfoto av Kurt Westergaard der nesten 5.000 Muhammed-tegninger er pixlet inn. Kunstfotoet er unikt i verden.

Dette kunstfotoet av den legendariske danske avistegneren, Kurt Westergaard (d. 2021), kan HRS nå tilby for salg. Det finnes kun 40 kunstfoto, alle nummererte og signerte av galleristen til Westergaard, Erik Guldager.

HRS har fått denne æren fordi både Westergaard og Guldager merket seg at det var særlig én instans i Norge som stod opp for ytringsfriheten etter Muhammed-krisen i 2006, nemlig HRS.

Som leseren kan se, er det pixlet inn 4.620 Muhammed-karikaturer på portrettet, som symboliserer kontrasten islam medførte for Westergaards frie liv. Uten å kunne forutset konsekvensene av det å tegne Muhammed, fengslet islam Westergaard de siste 16 årene av hans liv. «Kurt bak gitter», heter fotoet, der gitteret illustreres med de mange Muhammed-karikaturene.

Kunstfotoet/ytre ramme er 60 x 60 cm, indre åpning er på 40 x 40 cm. Kunstverket er profesjonelt innrammet hos Kolsås Ramme & Galleri, blant annet med ikke-reflekterende kunstglass.

Bak på rammen fortelles historien om hvordan dette fotoet ble til:

Westergaard og galleristen Erik Guldager under Norgesbesøket i 2011. Denne laminerte A4-siden med historien bak kunstfotoet monteres bak på innrammingen. De 40 signerte kunstfotoene Guldager nevner fra 2017, var et annet foto av Westergaard, derfor er disse vi nå kan tilby helt unike i verden.

Westergaard hadde en stor forkjærlighet for Norge. Det var derfor en ekstra dramatisk opplevelse for ham under et besøk i Oslo i 2011, da han grunnet terrorplaner i hui og hast ble satt rett på fly tilbake til Danmark. Fotoet av Kurt er tatt like før terrorplanene mot ham i Oslo, i Vigelandsparken, ble avdekket av PST og danske PET. Kurt og kona, Gitte, ble loset rett under jorden, et fly på vei til Danmark ble tømt for passasjerer og Kurt og kona ble fløyet rett tilbake til Danmark. Foranledningen for Oslo-besøket var en pressekonferanse der forfatteren Geirr Lystrup skulle presentere sin bok, Fortell fra Spania, Tobben, sammen med bokens illustratør – Kurt Westergaard.

Den avgjørende ytringsfriheten

Det er galleristen til Kurt Westergaard som står bak kunstfotoet med de 4.260 Muhammed-karikaturene.

Muhammed-karikaturen er den første Westergaard tegnet i 1994, og anses for å ha et enda sterkere budskap om den islamske faren enn den han tegnet i 2005 av Muhammed med bombe i turbanen. De 40 nummererte fotoene tilbys kun det norske markedet.

Vi kan tilby ramme enten i sølv eller sort.

Guldager har satt prisen til 20.000 kroner for kunstfotet, og deler av overskuddet går til HRS.

Kunstfotoet vil bli personlig levert for å sikre at det kommer frem skadefritt.

Send e-post til [email protected], merk bestillingen med Kunstfoto. Legg ved adresse og mobilnummer. De som får tilslag får bekreftelse på epost av oss, inkludert betalingsinformasjon.

HRS ser på dette som en gledelig anledningen til å videreføre Kurt Westergaards tydelige budskap om hvor avgjørende ytringsfriheten er for vårt frie demokrati. Kurt angret aldri på at han tegnet Muhammed. Samtidig er enhver inntekt fremover nå avgjørende for HRS sin videre drift etter at statsstøtten er fjernet fra neste års statsbudsjett.

Hovedfoto: Kunstfotoet uten innramming.