Kriminalitet

Ropte allahu akbar mens han gikk til knivangrep i Oslo

En mann gikk i dag morges til knivangrep på Bislett i Oslo. Da politiet skulle pågripe han ropte han gjentatte ganger Allahu akbar og påkalte også profeten Muhammed. Mannen knivstakk en politibetjent gjentatte ganger, for så å bli skutt og drept av politiet.

OPPDATERT: Mannen i 30-årene som barfot og i bar overkropp gikk til knivangrep i Oslo på beste vestkant, er antakelig en muslim, ettersom han påkalte både Allah og Muhammed mens han truet omgivelsene med en stor kniv.

Han tok seg inn i en politibil på åstedet og hogg løs på en politibetjent i bilen. De dramatiske bildene ser du her; vi hører tydelig at han roper både Allahu Akbar og Muhammed.

Etter dette beordret Politidirektoratet midlertidig bevæpning av politiet i hele Norge.

Dette kan bety at politiets ledelse frykter flere liknende angrep.

Gjerningsmannen er en kjenning av politiet.

Hvordan tilstanden er for den knivskadde politibetjenten er foreløpig ikke kjent.

Gjerningspersonen ble i fjor dømt for å ha knivstukket en mann og hugget etter flere andre på Ankerbrua i Oslo i 2019. I desember 2020 ble han idømt tvunget psykiatrisk behandling. Mannen skal være russer.

Mellom kl 11 og 12 i dag aksjonerte politiet mot en bakgård på Bislett, iført blant annet skjold.