Demografi

Repatriering, sier SD og Åkesson

I dag startet partikongressen til Sverigedemokraterna. Et hett tema blir frivillig repatriering, som støttes av partileder Jimmie Åkesson. SD kan med dette bli det første partiet i et skandinavisk parlament som går for repatriering.

Partikongressen er det høyeste organet i SD og holdes hvert annet år. I år går den av stabelen fra 25-28. november, og her vil partiets kampsaker før neste års nasjonalvalg bli fattet.

Det heteste temaet i år forventes å bli forslaget om repatriering av de uintegrerbare. Til Sveriges Radio sier partileder Åkesson følgende:

– Hvis man ikke er integrert lever man tilsynelatende i et evig utenforskap, lever på bidrag og kan ikke forsørge seg selv og har ikke lært seg språket, er overhodet ikke en del av det det svenske samfunnet og ønsker å tilbakevandre, da kan vi hjelpe til på ulike måter.

SD vil altså at repatriering skal være frivillig, men tilbudet om bistand til å vandre tilbake skal stimuleres ved ulike goder. Hvilke goder som skal tilbys, vil Åkesson ha utredet. Samtidig heter det at de uintegrerbare skal aktivt oppsøkes.

– Løpet er kjørt

Erfaringen i HRS er at det typisk tar om lag 15 år fra vi foreslår et tiltak til det blir norsk politikk. En spådom hva gjelder Sverige og repatriering som gangbar politisk mynt, er at både Moderaterna og Kristdemokraterna vil kunne ty til dette tiltaket dersom de kommer til makten neste år. Vi tror nemlig at på bakrommene i svensk toppolitikk snakkes det intenst om alle de enorme problemene innvandringen fra typisk MENA-land har skapt for Folkhemmet og at det derfor trengs kraftig lut for å rydde opp.

Nye Borgerlige er et frisk pust i dansk politikk som har stormet frem på meningsmålingene siste året. Da vi møtte lederen, Pernille Vermund, i 2018, spurte vi om hennes vurdering av hva som kan bli utfallet av den svenske skjebnen:

– Sverige er tapt. Jeg kan ikke se hvordan utviklingen kan vinnes. Ikke med demokratiske midler, ikke uten at man tar noen midler i bruk som er like barske som noe av det islam står for.

– Ja, jeg tror ikke det er noe å stille opp med i Sverige. Løpet er kjørt. Hvis jeg var svensk, ville jeg vært uten håp. Dessverre.

Det samme har HRS forfektet i en del år: Innvandringens negative konsekvenser kan dessverre ikke løses med gode, demokratiske midler.

Skal svenskene innføre repatriering av de uintegrerbare, så må reglene være lynende klare på at man for all fremtid har gitt fra seg muligheten til å komme tilbake og søke asyl på nytt eller gjennom arrangerte ekteskap. Hvis ikke, vil mange ta pengene som følger med et slikt tiltak, for så å returnere etter et par år.