Lov og rett (nyhetssøk)

Oslopolitiet møtes av et hav av blomster etter Bislett-dramaet

Oslopolitiet er overveldet. Etter det vanvittige angrepet på Bislett, der politiets kontante reaksjon antakelig reddet menneskeliv, møtes de nå av et blomsterhav som leveres på døren til politiet.

Dette er det Norge vi er så stolte av.

Den tragiske hendelsen på Bislett, der en psykiatrisk pasient gikk med kniv etter vanlige mennsker i gaten på Bislett, for deretter å knivhugge en politibetjent flere ganger, endte med at politiet så seg nødt til å skyte den 33 år gamle mannen. Dette for å redde liv.

En del har kritisert politiet for at de drepte knivdesperadoen som var psykisk syk (hvordan kunne politiet der og da vite at han var syk?). Men mange andre mener at politiet gjorde det eneste rette, ikke minst med tanke på tragedien på Kongsberg der fem ble drept – etter at politiet hadde hatt en første kontakt med drapsmannen med pil og bue og det som senere viste seg å bli drapsvåpenet: stikkvåpen.

Oslopolitiet kan nå melde om et hav av blomster fra et takknemlig publikum grunnet sin resolutte handling på Bislett, som kan ha spart mange liv.

Oslopolitiets status på Facebook fredag ettermiddag 12. november 2021.

På Facebook skrives følgende melding fra Oslo Politidistrikt i ettermiddag:

Politiet får mange hyggelige hilsener fra publikum for sin håndtering av hendelsen på Bislett på tirsdag. I dag ble det levert en blomsterbukett fra en Osloborger i resepsjonen som en takk for innsatsen. I utrykningsenhetens lokaler bugner det nå av blomster ?

Full hyllest av politiets innsats

Posten har fått 2,8 tusen «likes» og over 200 kommentarer på statusen. Det er tydelig at folk er takknemlig for at angriperen, Rustam Louise Foss, ble stoppet i å drepe tilfeldige i Oslo.

HRS slutter seg helhjertet til hyllesten av de dyktige politimennene- og kvinnene under den fatale hendelsen. Politiet gir oss med sin avverging av mer alvorlig skadeomfang trygghet i det offentlige rommet. Takk, Oslopolitiet!

Mannen var tsjetsjener, og i kveld klokka 18 holder Tsjetsjensk Diaspora minnestund og begravelsesbønn i moskeen for han i Oslo.

På Facebook skriver folk blant annet dette under Oslo Politidistrikts melding om alle blomstene de har mottatt:

Henrik Skare

Vel fortjent, hendelsen ble håndtert bra tatt omstendighetene i betraktning.

Espen Carlson

Dere reddet liv den dagen. Uskyldige liv. Utmerket levert. Håper dere får permanent bevæpning-og relevant mengdetrening. Samfunnet er i endring.

Rita Karlsen i HRS

Vær stolt – for vi stoler på dere!

Ann Karin Kànin

Tusen takk for innsatsen dere gjør for å holde oss trygge!?