Aktuelt

Polen: Skal bygge mur for å beskytte seg mot migranter

Polen erklærer unntakstilstand og øker soldater på grensen mot Hviterussland til 10.000 soldater. Det rulles ut piggtrådgjerde som etterhvert skal bli til en mur. Dette for å stoppe irakere, afghanere og afrikanere i å ta seg videre inn i Europa.

Hviterussland har erklært hybridkrig mot Europa grunnet EUs sanksjoner mot diktaturet. Landene i øst mot Hviterussland, ikke minst Polen, opplever således et stort trykk på grensen. I helgen prøvde grupper på 60 – 70 personer å ta seg ulovlig inn i landet. To soldater ble skadet (steinkasting og bruk av kjepp).

For å beskytte seg og andre EU-land vil Polen nå øke antallet soldater ved grensen med 2.500, som betyr at det settes totalt inn 10.000 soldater.

I tillegg rulles det ut høye grensegjerder med piggtråd. Disse foreløpige gjerdene skal senere bli til fysiske murer.

Hviterussland nekter for at de pusher migranter over til Polen og EU. Men både Warszawa og Brussel mener at det er dette Hviterussland bevisst gjør for å ramme EU grunnet sanksjoner som er blitt iversatt mot diktaturet i øst.

Reuters