Den kulturelle revolusjonen

Norske kvinner samler inn hijab til nyankomne afghanske kvinner

Norske kvinner samler inn hijab og vide og side kåper til kvinnene som er evakuert til Norge fra Afghanistan. Dette skjer i angivelig godhetens navn. Disse aktivist-kvinnene på ytre venstre fløy kan ikke få nok islam og kvinneundertrykking i Norge, så dette er velkomstgaven til de afghanske kvinnene.

Nordmenn er gode hjelpere av fundamentalistisk islam. Siste eksempel i rekkene finner vi i Sandefjord, riktigere bestemt på Oslo konferansesenter (Oslofjord Convention Center – OCC) der Norge har innlosjert om lag 750 afghanere siste tiden. En skuespiller, Janne Heltberg, bosatt i Oslo, satte like godt i gang med en innsamlingsaksjon for de nyankomne via Facebook-profilen sin.

Hijab og vide, dydige klær

Nå er det ikke slik at vi tror norske myndigheter er så hjerterå at de ikke har sko eller klær til de trengende, men vi siterer fra statusen til Heltberg i sin helhet:

Klær til mammaer i nød:

Det har blitt evakuert 750 flyktninger til Sandefjord fra Afghanistan den siste uken. Grunnet kaoset på flyplassen i Kabul, fikk nesten ingen med seg sine eiendeler. Nå er det samlet inn masse klær, leker, vogner, bleier og tåteflasker til barna.

Men det trengs klær til kvinnene og mødrene. Det er undertøy (nye truser og pent brukte BH-er), hijab og manto spesielt som etterspørres. Store, tynne skjerf fungerer supert som hijab. Lange kåper, kjoler, skjørt, langermede trøyer og vinterjakker til under knærne fungerer flott som manto. Se eksempel på bildene under.

Er det noen av dere som kjenner noen eller selv kan donere? Gjerne fra Oslo og bilretning Sandefjord. Det trengs mye, da mange av damene kun har de klærne de kom i for en uke siden nå.

Takknemlig for all hjelp. PM meg for levering.

Statusen er ledsaget av denne fotomontasjen:

En med norsk navn skriver følgende i kommentarfeltet:

Dere kan ikke spørre noen av moskeene om de kan bidra med innsamling? De hiver seg sikkert rundt?

En mann med navn fra den islamdominerte verden har følgende beskjed til Norge:

It’s so beautiful to see how cool the country and the people’s religion are to love and kindness to each other❤

Sandefjord Røde Kors-huset stiller opp med adressen sin for levering av tøy og annet.

En amerikansk kvinne har denne bemerkningen:

You are doing God’s work, Janne.

Mens en muslimsk kvinne sier hun kan gi fra seg en hijab.

De rause, hjelpende nordmennene. Hva med kvinnene?

Statusen 31. august flommer over av hjerter og overstrømmende nordmenn som vil hjelpe afghanske kvinner i Norge å dekke seg til ikke bare med hijab, men også vide kåper og langermede plagg.

Tankene går til de eventuelle afghanske kvinnene som hadde sett for seg at de landet i et likestilt land fritt for fundamentalistisk islam.

Fra Heltbergs Facebookstatus 31. august i år.

Janne Heltberg er ikke uskrevet blad som aktivist. Hun er en av dem bak «50 er ikke nok», har vært ledende i kampen for å hente barn ut fra Morialeiren i Hellas, har selv vært på Lesvos for såkalt å hjelpe asylsøkere, og skal delta på «Fluktfestivalen – samtaler om flyktningenes krise», som går av stabelen 24. oktober i Oslo.

Igjen får vi altså et eksempel på at venstresidens aktivister omfavner fundamentalistisk, kvinneundertrykkende islam.

Er det noe afghanske kvinner på senteret i Sandefjord hadde trengt, var det et solid introduksjonskurs i kvinnekampens historie i Norge og hva kvinnenes tilkjempede likestilling med menn har gitt dem og Norge, som en omsorgsfull, velfylt statlig velferdskasse.

At de tvert om pådyttes religiøse vrangforestillinger av folk som Heltberg, er makabert. Kunne hun selv tenke seg å kjenne på hvordan det er å gå i en stram hijab om sommeren og vide håper? Selvsagt ikke, men hun er nok angivelig svært tolerant i aktivistsjelen sin – så lenge hun ikke selv rammes av intoleransen i utstyret hun nå gjerne vil tilby de nyankomne afghanske kvinnene.

Jeg vil anta at Heltberg ikke har satt seg inn i hijabens verdier. Sagt på en annen måte: Jo mindre folk vet, dess mer sikkert vet de det (The less people know, the more stubbornly they know it. Osho).

Heltberg tilhører nok ikke dem som beveger verden videre i en god retning.

Vår medfølelse ligger hos de afghanske kvinnene, ikke tanketomme norsk blodrøde aktivister.